welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Woestijn

Dag 15, 16-09-2003, Lesotho- Graaff reinet

Vandaag staat weer een lange rit op het programma. We vertrekken om 7.30 en we komen waarschijnlijk om 16.00 aan. De grensovergang verliep soepel. Helaas was de grensbeambte dat niet dus het is een stempeltjes chaos geworden in mijn paspoort.Lunch was in een leuk cafeetje met een lief tuintje waar de sandwiches voor ons klaar stonden. De rit was dodelijk saai. We reden door de karoo die veel weg heeft van een woestijn. Om 15.00 waren we al in Graaff Reinet. Ook hier had het voor het eerst in maanden geregend

We worden verdeeld over de huisjes. Wij krijgen het tuinhuisje met de palm en mandarijnen bomen in de tuin en eindelijk weer eens een twee persoonsbed! We zijn snel nog even het stadje in geweest en hebben de monumenten route gelopen langs kaap-hollandsche geveltjes. Onderweg twee keer hard gezwaaid naar mensen uit de groep die in een ultra light vliegtuigje kwamen over gevlogen. Wij hadden deze excursie laten lopen. Het waaide redelijk en om dan in zo'n gammel dingetje te stappen …mwahhh. Dat is meer weggelegd voor helden. Tijdens de wandeling onze gids voor morgen ontmoet en wat boodschappen gedaan voor het ontbijt. We hebben een keuken in ons huisje dus we gaan gebruik maken van die luxe. Nu kunnen we ontbijten voor het douchen.

's avonds was iedereen vrij om te gaan eten waar hij wilde. Heel origineel kwamen wij niet verder dan de dichtst bijzijnde pizzeria. We waren in eerste instantie de enige gasten dus we kregen alle aandacht. Later hebben we gehoord dat we waarschijnlijk heel erg grappig waren want een zuid afrikaan vond het belachelijk dat Hollanders pizza eten met bestek. Wij probeerde ons nog te verdedigen dat het in een restaurant was maar dat scheen niet uit te maken.

 vorig verslag

 volgende verslag