welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Zandweggetjes

Dag 11, 12-09-2003 Durban- Drakensbergen

We hebben slechter geslapen dan gehoopt. Om 5.00 begonnen ze met de grasmaaier en de hogedrukspuit de boulevard te bewerken. Daar ging onze kans om uit te slapen. Om 9.00 vertrekken we voor het eerste deel van een lange rit. In Howick kunnen we even boodschappen doen omdat we in de drakensbergen zelf moeten koken. We delen daar een huisje met Radna en Klaas dus we duiken de supermarkt in. Heel verrassend gaan we pasta maken. Dat is gewoon het meest praktisch en dat lusten we allemaal. Later blijkt dat bijna ieder huisje pasta maakt. Buiten de supermarkt zien we hoe Mirella enorm door haar enkel gaat. Een geluk voor haar is dat ze dit vlak voor de apotheek doet dus we kunnen gelijk naar binnen rennen om allerlei zwellingremmende middeltjes te kopen. Gelukkig hebben we iemand in ons midden die goed kan tapen dus ze kan later die dag al weer wat strompelen

In de buurt van de drakensbergen verandert de weg in een zandpad. Hulde aan Hannes die de bus door over de smalste bruggetjes krijgt! Als bonus kunnen we nog even kijken hoe het ook kan want er is die ochtend een wagen van de weggeraakt en die proberen ze nu weer op zijn wielen te zetten. Het was ondertussen bloedheet geworden dus we waren blij met de fotostop. Hier is dus het echte uitgestrekte landschap met plukjes zulu huisjes. Waar de mensen hier van leven is een raadsel want er is in de omgeving helemaal niets. We werden al snel omringd door bergen kinderen.

'S avonds verzorgen Hannes en Koen weer een geweldige braai. Deze keer forel en kipspiesjes. En groente, veel groente! Dat begonnen we ondertussen wel te missen in dit op vlees gerichte land. We zitten op 1500 meter hoogte dus het was zo laat wel koud. Gelukkig konden we om de braai heen staan. Omdat het licht hier om 22.00 uit gaat wilden we allemaal op tijd naar bed. ( of was dat gewoon omdat we moe waren??)

 vorig verslag

 volgende verslag