welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Werk

Wat te doen met je baan? Het zijn misschien nu niet de beste tijden om je baan op te zeggen of om je baas om een sabbatical te vragen. Maar ja, je wilt op reis dus zal je toch een van beide moeten doen.

Bedenk dat, als je ontslag neemt, de volgende zaken niet geregeld zijn:
-1 je betaald geen WAO premie meer. Dus als je tijdens je reis een ongeluk krijgt en arbeidsongeschikt raakt kan je een probleem hebben. De uitkeringsinstantie in Nederland moet overtuigd worden van het feit dat jij er alles aan gedaan hebt om gezond te blijven.
-2. je pensioen premie stopt ! Dit kan je opvangen met een lijfrentepolis, of goed sparen
-3. je betaald geen aow en anw premie meer. Als je een jaar geen aow premie betaald scheelt je dat 2 % procent op je pensioen. De anw regeling is minder dramatisch en zou je kunnen missen. Bedenk echter waar die regeling voor gemaakt is: voor de nabestaanden.
-4.Je hebt geen werk, dus geen inkomen en geen zekerheid als je terugkomt.

Wat betekent dit voor ons?
Jeroen heeft een vaste baan. Hij zal tzt met zijn werk overleggen wat mogelijk is.
Rudi werkt via een uitzendburo dus dat zal ontslag moeten worden.

update januari 2004:
Het is voor ons beide ontslag geworden. Wel mag Jeroen rond terugkomst bellen en wie weet is er dan toevallig een vacature.

update na terugkomst 2006:
Rudi had binnen een week een baan voor 32 uur dankzij de hulp van een goede vriendin. Jeroen heeft de eerste 2 maanden vooral via het uitzendburo gewerkt terwijl hij in de sollicitatie procedures zat voor een baan bij zijn vorige werkgever. Uiteindelijk is hij weer aan de slag bij deze organisatie op de locatie Utrecht.

Deel 2
Werk was geen probleem want dat had ik toevallig niet op het moment dat ik wilde vertrekken