welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

warmwater baden

Boedapest 21/22-3-2011

We hebben vakantie dus hoeven we er niet om 8.00 uit. We zijn al wel wakker maar doezelen of lezen nog wat. Merel neemt lekker op haar gemakje een bad en om een uur of 10 lopen we de straat op. De zon schijnt!!
We gaan richting de markthallen om een ontbijt bij elkaar te kopen. Het is overigens ook een erg mooi gebouw. Ik vind dit soort markthallen altijd erg leuk. Al die gespecialiseerde kramen met mooi uitgestalde waren. Hongarije is het land van de paprika dus die zie je echt overal. Vlak bij de markthallen is een mooie brug waar we even overheen wandelen.


's middags gaan we naar een thermaal bad. Széchenyi ligt in een groot park. We gaan er met de metro heen. Die is echt verrassend klein. 3 kleine wagonnetjes en hele korte platforms. Op deze route liggen nog een paar mooie oude metrostations met oude tegels en veel houtwerk.
In het park liggen ook een kasteel en het heldenplein waar militairen een krans aan het leggen waren.
Ik loop nog even snel een stukje om voor een foto van de entree van de dierentuin met mooie mozaiek. En dan eindelijk het bad!!!

 


Een prachtig geel gebouw en binnen is het al net zo mooi. Het meeste water is 38 graden dus zeer aangenaam. De buitenbaden zijn ook zo lekker en met het beetje zon is het genieten.....totdat je het water uit moet en de kou in.....brrr
Merel trakteert zichzelf op een massage en daarna gaan we richting de kamer. We kopen nog wat te eten en bellen Sandor om te vragen of hij ons naar de luchthaven kan brengen. We voelen ons flink bezwaard want we moeten erf vroeg weg.
Om 21.00 gaat bij ons het licht uit.

Om 3.30 gaat het licht weer aan en om 4.00 staan we langs de weg te wachten op Sandor. Er is nog verrassend veel verkeer op dit tijdstip. We zijn lekker op tijd bij de luchthaven en ontsnappen net aan de is-je-handbagage-niet-te-groot-check. Om 8.00 staan we op Eindhovense bodem. Het zonnetje is veel belovend. We rijden in de ochtendspits dus staan geregeld stil. Snel even de hond van Merel ophalen en dan ben ik om 10.00 thuis.
Wasje draaien, foto's bekijken en langs de garage.

Wenen en Boedapest zijn 2 hele leuke en mooie steden en als combi zijn ze goed te doen. 2 dagen voor iedere stad is natuurlijk altijd te kort maar dan houden we nog een reden om nog eens terug te gaan!

 vorig verslag

 volgende verslag

fotoalbum