welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Rudi is lekker!

Boedapest 20-3-2011

We hebben lekker geslapen en zijn vroeg wekker. Om 8.30 lopen we al over straat. Het is vandaag gelukkig droog maar wel fris met een windje. Op de hoek van de straat duiken we een eettentje binnen voor een twijfelachtig ontbijt.
We lopen langs de Donau en zijn onder de indruk van de grote gebouwen. Om 10.30 begint er een gratis stadswandeling maar we zijn wat aan de vroege kant. We gaan bij een hele sjieke koffietent even snel wat drinken en sluiten ons dan aan bij de wandeling. Emma doet het heel leuk en verteld ook veel over andere dingen zoals taal, eten en uitvindingen. In de laatste categorie onder andere de rubiks kubus, helikopter rotor, ontwerp van de kever, kleuren tv, lucifers en bubbels in frisdrank! Wat eten betreft schijnt er een soort zuivelsnack te zijn die zeer verslavend is met de naam Túró Rudi. Die ga ik onthouden!

Na 3 uur wandelen van Pest naar Buda worden we weer los gelaten. Deze tip-based tour is echt een aanrader!
We plassen in het hilton hotel en kopen in de supermarkt wat broodjes én een Túró Rudi.

 


En dat is toch een partij lekker!!! Het is een soort gekoelde candybar van kwark/room/ricotta achtig spul met een milde citroensmaak en een laagje chocolade. Een soort kwarktaartreep. Zeer voor herhaling vatbaar!
Op een bankje bij het Fishermans Bastion eten we onze broodjes op maar we gaan snel weer lopen want het is behoorlijk fris.
De hele burcht heuvel aan de Buda is prachtig. De gekleurde gevels, de mozaiek daken van de kerken en het kasteel.


Aan het einde van de dag lopen we de heuvel af en de brug over naar pest. Met zeer vermoeide voeten van 8 uur wandelen storten we op bed. Na een pauze van een uurtje vermannen we onszelf en gaan we een restaurantje zoeken. Merel heeft een kalkoenborstfilet met brocolli in knoflooksaua en ik een Wienerschnitzel (sorry, in de verkeerde stad) met aardappelpuree en rodekool salade. Als desert had ik hompjes kaneeldeeg met noten overgoten met een dikke custard. Erg machtig maar wel lekker. Merel had "drijvende eilandje". Een naam die nieuwsgierig maakt. Het blijken bolletjes geklopt eiwit drijvend in een hele dunne custard.  
We storten een beetje in dus gaan maar niet op kroegen tocht maar richting bed.

 vorig verslag

 volgende verslag

fotoalbum