welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Spaanse Rijschool

19-3-2011 Wenen

DE GROTE DAG!!!!

We gaan naar de Spaanse Rijschool om een show te zien!!!!!
Ik ben zowaar wat onrustig. Gelukkig zijn we op tijd ( ik zei toch dat ik een beetje onrustig was)
We hebben een diepte investering gedaan en flink geld neer gelegd voor goede zitplaatsen. En we zitten echt top! Eerste rij pal in het midden We lijken wel een stel kinderen in een snoepfabriek. De show begint met de jonge hengsten waarna er 4 oudere volgen die al meer kunstjes onder de knie hebben. Beetje schouder binnenwaards, changementen etc. Het derde deel is het hoogtepunt. De sprongen die zo uniek zijn voor de Spaanse rijschool en nergens anders uitgevoerd worden. De zogenaamde "scholen boven de grond" bestaan uit een Levade waarbij het paard zo sterk verzamelt dat hij zijn achterbenen sterk buigt en de voorhand optilt (een steigerend paard strekt de achterbenen, dat is lang zo zwaar niet). De Courbette waarbij het paard 1 of meerdere sprongen maakt met zijn achterbenen zonder met zijn voorbenen op de grond te komen, iets dat zeer veel veel kracht kost. De Capriole; een grote sprong waarbij het paard zijn voorbenen voor zich vouwt en zijn achterbenen fel uitslaat.

Werkelijk prachtig om de kracht en de controlle van de paarden te zien en dat de ruiters met gemak lijken te blijven zitten. Het laatste onderdeel is de Carrousel ( synchroonzwemmen voor paarden). Prachtig om 8 witte paarden een vloeiende dressuur te zien opvoeren!

Helemaal hyper stuiteren we naar de Starbucks om even te kalmeren. Net als we daar weer uit lopen zien we de paarden de oversteek over de weg maken naar de stallen. Ik hol er achteraan om snel wat foto's te schieten.

"IK WIL EEN LIPPIZANER VOOR MIJN VERJAARDAG!!!!"

Het is vandaag droog dus lopen we een deel van het rondje van gister nog eens om wat mooiere foto's te maken en wat meer te genieten. We wandelen langs de hofburg, spieken binnen bij de bibliotheek, steken het park door en lopen tegen het parlementsgebouw op. Een indrukwekkend gebouw met grote beelden op het dak en mozaïek met goud op de gevel. Via wat pittoreske straatjes komen we uit bij de Stephansdom. Een mooie grote kerk met een prachtig dak. Een soort mozaïek van groen, zwart, geel en witte wiebertjes.
We schieten een eettentje in voor een pasta lunch/diner en lopen dan nog snel een rondje om de kek en nemen de metro terug naar het hostel om de tassen op te halen,

Om 17.55 vertrekt onze trein naar Boedapest. De 3 uur vliegen om...met zo'n 160 kilometer per uur.
Op het station staat Sandor ons op te wachten. We hebben via hem een "appartement" gehuurd. Als een gastvrije warme deken valt hij over ons heen. Terwijl hij door de stad rijdt vertelt hij wat we zien en waar we heen moeten. Hij rijdt even om zodat we Buda by night kunnen zien. Wat een prachtige binnenkomer!
Het is allemaal prachtig uitgelicht. Ons appartement is echt geweldig Hongaars. In een oud pand maar met monumentale pilaren. We hebben 1 kamer met 3 bedden en tien keer zoveel verschillende stofjes en schilderijtjes. De schoenen moeten uit i.v.m. de parketvloer maar er staan slippertjes klaar.
We hebben een bijzondere blauwe badkamer en de kleinste keuken die ik ooit gezien heb. We noemen dat een kast.
Sandor laar ons wat dingen op de kaart zien. Daar is ie bijna een uur mee bezig maar met zoveel enthousiasme dat we nu al weten dat we tijd te kort hebben.

Tip:

Hostel Danube Hostel
Verschillende appartementen in het centrum. 14 pp per nacht.
Zeer centraal gelegen, hongaarse charme, lekker je eigen badkamer en keukentje.
Je kunt boeken via hostelworld of direct bij Sandor: yamato@t-online.hu

 vorig verslag

 volgende verslag

 

fotoalbum