welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Trainen

18-3-2011 Wenen

Na een relaxed ontbijtje in het hostel trotseren we de regen en gaan op pad naar dé Spaanse Rijschool !!!!!!
Als kleine kinderen zo blij staan we in de rij. We doen echt alles! De training, de rondleiding en een show (morgen).
We krijgen de tip om naar de achteringang te gaan. Daar is geen rij. We lopen als 1 van de eersten de rijhal in en bemachtigen zeer gunstige stoelen. De rijhal is in Barok dus mooi gedecoreerd.

En dan komen de eerste paarden binnen. WOW, we zijn hier echt!!
De paarden krijgen een half uur training en wij mogen 2 uur lang meekijken. En dat alles begeleid door klassieke muziek. Tijdens deze trainingen maken ze overigens niet hun wereldberoemde sprongen en je mag ook niet fotograferen of filmen
Maar het is geweldig om te zien. Machtig mooie paarden, statige ruiters en een ongelooflijk mooie omgeving.
Na 2 uur paarden kijken....ik kan dus toch stil zitten.....gaan we koffie met taart scoren en opwarmen.
Daarna kunnen we door naar de tweede ronde. De rondleiding. Ook hier mogen geen foto's gemaakt worden. Erg leuk om de stallen te zien. De zadelkamer was prachtig net als het tuig. De paarden mogen we niet aanraken wat jammer is maar heel begrijpelijk. Ik heb wel even neusblaas contact gehad met zo'n grote witte hengst ( en daar werd ik heel blij van)
Ze hebben bij de Spaanse rijschool 72 Lipizaner hengsten en ze worden voor paarden erg oud. Wel tot 30/35 jaar!
We gaan met de rondleiding ook nog de rijhal in. De bodem is niet van puur zand maar gemixt met textielvezels. Dat geeft vering.

De rondleiding is afgelopen en het giet dus gaan we op zoek naar een paraplu. In de winkelstraat ontdekken we een prachtige patisserie. De etalage was werkelijk om van de watertanden. Van binnen was het ook een prachtig pand met veel tierelantijnen. Je kon ook een kijkje nemen in de keuken, altijd leuk.
Na flink zoeken vinden we een paraplu en pakken we het sightseeing weer op. We zijn amper een half uur verder als mijn paraplu binnenstebuiten waait en een armpje breekt. Slechte investering dus.
We lopen nog wat rond langs imposante gebouwen en parken maar de wind en regen nemen de lol wel redelijk weg dus pakken we de metro terug naar het hostel.
We kopen wat te eten en te drinken en komen Stella en Ranjama tegen die hetzelfde van plan waren. In het hostel trekken we de natte kleren uit en schuiven in de bar wat tafels bij elkaar. Er schuiven nog wat meer mensen aan en een avond vol hilarische verhalen volgt

 vorig verslag

 volgende verslag


 

 

 

fotoalbum