welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

visa

Voor veel landen heb je een visum nodig. Het is zaak dit goed van te voren uit te zoeken. Soms kan je een visum op het vliegveld of aan de grens krijgen maar het kan ook zijn dat je al in Nederland of bij een buurland een visum moet gaan halen.

formulieren
Voor het aanvragen van een visum is eigenlijk altijd wel één of meer aanvraagformulieren nodig. Deze zijn verkrijgbaar bij de ambassade of kunnen je worden toegezonden.

per post
Het is ook vaak mogelijk om je visum-aanvraag per post te regelen. Stuur je paspoort altijd aangetekend op!

Pasfoto's
vaak heb je enkele pasfoto's nodig bij het aanvragen van een visum, zorg dat je een voorraad hebt, en neem die ook mee op reis.

onderweg aanvragen
Het is vaak handiger om een visum pas onderweg aan te vragen, vooral wanneer je de precieze reisroute van tevoren nog niet weet.

boekingsverklaring
Soms is het een vereiste om een zogenaamd "boekingsverklaring" te kunnen overleggen (dit kun je zien als een bevestiging van je heen- en terugreis, of gewoon je uitreisticket), dit kun je vaak omzeilen door het visum onderweg aan te vragen in een buurland. Meestal zal de ambassade daar soepeler zijn omdat het dan duidelijk is dat je over land reist.

grensovergangen:
Sommige douanemedewerkers halen het bloed onder je nagels vandaan: laat je niet gek maken! Maar laat je ook niet overdonderen. Zorg dat je er zelf netjes uitziet.Check of je je stempel wel krijgt. Zorg dat je bagage er redelijk netjes uit ziet en dat alles is voorzien van slotjes zodat ze je niet kunnen betrappen op het smokkelen van drugs die zij er zelf in stoppen. Stop je vuile was boven in om ze het doorzoeken van je tas te ontmoedigen.

Visa on arrival bij luchthavens.
Om überhaupt toe gelaten te worden in een vliegtuig moet je voldoen aan de visumvoorwaarden van het land waar je naar toe gaat. Dit betekend dat je OF al een visum hebt gehaald OF in aanmerking komt voor een visa on arrival. En voor die laatste is het een vereiste dat je kunt aantonen doormiddel van een ticket wanneer je het land weer gaat verlaten! Let hier goed op anders sta je op schiphol en wordt je geweigerd op een vlucht. Het avontuurlijke "enkeltje Bangkok" is eigenlijk gewoon niet meer mogelijk

Visum nodig?

kijk voor de landen die wij bezoeken bij de landen info

Waar zit je eigen ambassade in het buitenland?
Australie: www.netherlands.org.au
Bolivia : www.embholanda-bo.org
Cambodja: www.netherlands.org.my
Chili :www.holanda-paisesbajos.cl
China : www.nlembassypek.org
Ecuador ; www.embajadadeholanda.com
Indonesie: www.netherlandsembassy.or.id
Maleisie: www.netherlands.org.my
Nieuw-Zeeland : www.netherlandsembassy.co.nz
Peru: www.nlgovlim.com
Rusland: www.netherlands-enbassy.ru
Thailand: www.netherlandsembassy.in.th
Singapore: www.nethemb.org.sg
USA: www.netherlands-embasy.org
Vietnam: www.netherlands-embassy.org.vn
Zambia: www.netherlandsembassy.org.zm
Zuid-afrika: www.dutchembassy.co.za