welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Palmpasen

Valencia 17-4-2011

Jeroen steekt zijn hoofd uit het raam omhoog te kijken of hij een streepje lucht kan zien. Blauw!
We ontbijten in een tentje met panini en koffie.

Op straat is het druk. Ik vraag me af waarom iedereen met een half dood takje in zijn handen loopt. Dan horen we muziek en gaan kijken. Een stoet is opweg naar de kerk en ze hebben palmbladeren bij zich. En dan valt het kwartje. De zondag voor pasen.....palmpasen!!!
Palacio de Marques de dos aguas is een zeer extravagant stadspaleis met een keramiek museum. We hebben mazzel want het is op zondag gratis. Dat zijn verrassingen waar nederlanders van houden.
Met name de overgedecoreerde kamers zijn leuk om te zien. Ik heb verder niet zo veel met potten en tegels maar het is wel boeiend om te zien aangezien je tegels-die-een-verhaal-vertellen echt overal tegen komt.

In de binnenstad is het nu echt loeidruk. Er zijn wat cruiseschepen in de haven en overal lopen groepen achter bordjes aan. We duiken de artistieke volksbuurt Bario del Carmen in. Pveral zijn creatieve muurschilderingen en graffiti. We kopen in een kioskje een flesje drinken en wat pinda's en zoeken een bankje in het park

Geschreven door Jeroen

We hangen een uurtje rond op het bankje en laten Valencia aan ons voorbij trekken. Achter ons wordt een softbal wedstrijd gespeeld en het lijkt wel of half Valencia jogt. Ik blijf het snelwandelen in een strakke broek raar vinden. Wanneer we verder lopen komen we weer bij mijn ding. In het park huizen verschillende voetbal clubs. Ik haal Rudi over om even te kijken. We spreken af, als er gescoord word gaan we verder. Twee minuten later zijn we alweer op pad. Slecht verdedigd! 

We gaan bij de bloemenbrug het park uit. We wandelen het exclusieve L'Eixample binnen. De wijk staat vol met jugenstil huizen. Aan de stijl van de winkel en restaurants te zien is het hier hip en trendy. In no-time hebben we ons huis opnieuw ingericht met de meest mooie spullen. Middelpunt van de wijk is het Mercado de Colon. De vroegere markthal is omgebouwt tot trendy verzamelpunt. Toch is het gebouw prachtig geworden.

Geschreven door Rudi

We lopen langs het hostal om een nieuw geheugenkaartje te halen. Daarna pakken we de metro richting het strand. Het strandlaken en de badkleding laten we thuis.
Het gebied rond het strand ziet er anders uit dan we verwachten. Een soort verpauperde flatwijk die niet uitnodigd om 's avonds doorheen te lopen.
Het strand zelf is breed en wit. Het ligt vol idioten. Mensen in bikini enzo. Het waait en het echt nog niet warm. Uit de wind is het vast aangenaam maar je kunt de wind niet ontlopen. Bij een strandtent bestellen we een drankje en een hapje. €8 voor papas bravas! Moet je in Nedeland eens proberen. Een bakje friet omkeren en er dat voor vragen! We hebben ook garnalen in kruidenboter. Al met al een lekkere lunch. Jeroen rolt zijn t-shirt mouwen op en ik sla mijn sjaal om.
We wandelen naar de andere kant van het strand en vinden een (bijna) windstilplekje achter het EHBO gebouw. En dan is het in de zon heerlijk!!!

Wachten op de tram duurt best lang maar er ligt een kartbaan pal voor de halte dus je vermaakt je wel met kijken naar overmoedige jongetjes die uit de baan vliegen.
Terug in het oude centrum zoeken we ons een ongeluk naar een tapasbar. Klinkt makkelijker dan het is. Veel is gesloten en die paar die open zijn richting zich alleen op toeristen. We willen graag ergens eten waar een local zelf ook zou eten. Dan is de kans op authentiek eten wat groter.
Uiteindelijk vinden we een klein tentje met uitzicht op een kasteelpoort. binnen staan 3 tafels. Op een leiendakpan serveren ze 3 kroketten. 1 met ham, 1 met geitenkaas en 1 met pompoen. Vooral die met kaas is erg lekker. We hebben ook een lekker groot bord met gegrilde groentes en een bak patatas bravas. Erg leker zijn de plakken brood. De ene heeft een tomatenprutje met reepjes kipfilet en geitenkaas. De andere is echt top! Bacon met camembert en dadel!!!

 vorig verslag

 volgende verslag