welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kaasijs

Valencia 15-4-2011

De avond voor vertrek word ik ziek. Ik hoop op een voedselvergiftiging want dat is tenminste snel over.
Vrijdagochtend twijfel ik of ik naar mijn werk ga of ziek thuis blijf. Mijn darmen zijn nog niet rustig en mijn maag nog niet stabiel. Heel voorzichtig neem ik een kopje thee en een sultana.
Om 9.00 bel ik mijn werk af. Op dit moment durf ik geen reis van 1,5 uur aan zonder toilet in de buurt. Bij de gedachte aan een vlucht naar Valencia word ik ook niet blij.
Tegen lunchtijd krijg ik honger en dat is een goed teken. Jeroen begint alweer wat hoopvoller te kijken.
Na een paar uur slaap inhalen besluit ik dat het wel weer gaat. Ik wil Valencia ook niet laten lopen.

De rij voor de douane op Schiphol is gruwelijk lang maar loopt verrassend snel door.
We vliegen met Transavia. Lekker frisse groene stoelen en een veel te blije piloot. Hij praat te lang, te blij en vooral ook te vaak. Een beetje je ogen dicht doen of rustig je boek lezen wil niet lekker lukken.
Om 20.00 komen we aan in Valencia. Het is bewolkt en 17 graden. In de metro stikt het van de korte rokjes, slippers en t-shirts. Wij vinden het nog best fris om eerlijk te zijn.
Ons hostel ligt hartje centrum. De kamer ziet er prima uit. Erg basic en saai maar we zijn toch van plan om het merendeel van de tijd onze ogen dicht te doen.

We gaan snel de deur uit om de boel te verkennen. Grote imposante gebouwen langs brede lanen met palmbomen en platanen. Smalle steegjes en terrasjes.
De eerste indruk is goed!
We kopen een ijsje bij een experimentele ijscozaak. Ik heb een goede keus met Ferrero Rocher en Donut smaak. Maar Jeroens tarte de Queso is geen kwarktaart maar echte kaassmaak. yuk!!!!
Om 22.00 liggen we op bed. Voor mij is het wel weer genoeg geweest.

Tip:
Hostal Moratin
Moratin 15
Valencia
Super centraal gelegen. Eenvoudige kamers met douche, wc op de gang.

 vorig verslag

 volgende verslag