welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Flamingo's

11-10-2014, Xia-Xia

We laten Barra weer achter ons en rijden dezelfde weg terug als die we een paar dagen geleden gekomen zijn. Ik heb flink moeten praten maar uiteindelijk is Siziba bereid om even te stoppen in het plaatsje Inhambane. Behalve dat het in het Shoestring programma staat is het gewoon ook een aller aardigst klein plaatsje en de enige die we kunnen bezoeken in Mozambique.
Volgens hem is het a shittown with nothing. Ik probeer hem te laten zien dat het lief en kleinschalig is. Met veel oude kleine huisjes in zuid-Europese stijl. Je waant je op sommige plekken net in Portugal of Cuba ofzo. Daarnaast is er een leuk en klein marktje. Iets wat veel mensen ook leuk vinden om eventjes op te kijken en verderop in de reis zijn daar maar weinig mogelijkheden voor. En niet te vergeten: de baai met de Dhows (boten) die we nergens meer gaan zien op de reis én Flamingo’s!

Ik loop met een deel van de groep naar de markt en koop daar wat groente en fruit. Ik kom met mijn Spaans hier best heel ver. Handig hoor!

Na een laatste fotostop voor de Flamingo’s rijden we richting Xai Xai.
Een 20 kilometer ervoor slaan we af en rijden over een zeer mul zandpad. En dan duren 6 kilometer rustig een uur. Het duingebied met zijn meertjes en werkelijk enorme zandduinen is wel prachtig. Het is een uur of 4 als we aankomen. We kunnen alleen het terrein niet op want er staat een tractor met een boot in de weg. En de tractor wil niet starten dus dat geeft nog even een probleem. Na een half uur kunnen we dan eindelijk het terrein van de camping op rijden.
We gaan echter niet kamperen maar zitten in huisjes. Hele leuke huisjes die in een rondje om een grote eetzaal met keuken staan. Dat is lekker handig koken maar wel weer een heel gesleep om de kratten er heen te krijgen. En wederom heeft Siziba een mening over wat ik wel en niet uit de truck mee moet nemen. Ik moet alles dat ik nodig heb overpakken in 2 of drie kratten. Alsof dat werkt. Ik weet nu toch nog niet welke kruiden ik nodig heb en precies hoeveel brood en hoeveel tomaten. Hij wil maar niet snappen dat ik eigenlijk voor iedere maaltijd al mijn kratten nodig heb. Ik heb een ontbijtspullenkrat, een schoonmaakspullenkrat, een kruidenkrat, een koffie en theekrat, een groentekrat, een fruitkrat, een blikjeskrat en een zetmeelkrat. Dan liggen er nog dingen in de vriezer en moeten er pannen, gasfles, gasstel en messen verhuisd worden. Ik snap dat hij geen zin heeft om te tillen. Dat heb ik ook niet. Zulke huisjes zijn leuk maar voor het verplaatsen van mijn keuken wel een ramp. Maar je kan er tien minuten over zeiken of in die tijd drie kratjes mee pakken….
Het komt er uiteraard op neer dat ie niets oppakt.

Ik ga daarna maar even kijken waar het strand is. Uitwaaien. Je moet een paar flinke duinen over en komt dan bij een ruige zee. De duinen lopen op sommige plekken het water in. En er is geen kip.
Na een half uurtje moet ik weer terug om te beginnen aan de maaltijd.
Omdat 1 van de verpakkingen van de wraps niet goed was moet ik die weggooien en kom ik heel krap uit. Ik zeg dus tegen siziba dat hij en ik de wraps moeten laten liggen voor de klanten. Krijg ik gelijk te horen: “en wat eet ik dan? Je kunt me niet alleen kip en groente geven!!! Ik moet rijden!! Wat is dit voor een Shoestringcrap!!”  Zucht……. Ja, Siziba….daarom gooi ik het even in de groep. Klanten gaan voor. Welk alternatief kan ik voor jou maken? Ik wordt zo moe van die vent.
Zo moe dat ik direct na het eten naar mijn kamer ga. Ik heb geen sociale energie meer over.

 vorig verslag

 volgende verslag