welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Bijtanken

10-10-2014. barra

Omdat iedereen vrij is om zijn dag in te delen is er een inloop-ontbijt om een uur of 9 in mijn huisje. De groep gaat pas vanmiddag op walvishaaienzoektocht. Het is nog steeds geen echt lekker weer maar de zee is ietsje minder ruig. Toch lijkt het mij veel te koud om in je bikini op die boot te gaan zitten. Ik heb een t-shirt met lange mouwen aan.
Ik ga vooral veel slapen. Dat wilde ik een paar dagen geleden al doen maar toen stond ik te wachten in een supermarkt op iemand die zijn garderobe aan het uitbreiden was. En ik moet echt even een paar uur in halen. Ik slaap gemiddeld 5 uur per nacht en dat is een beetje aan de korte kant op den duur.
Lekker lezen in bed, 100 keer proberen of ik het zeer zwakke internetsignaal op kan pikken en voor je het weet is de dag voorbij en moet je aan het avondeten beginnen.

Vanochtend heb ik nog even een paar bugetverslindenden kreeften gekocht. De jongen die ze me verkocht zou ze komen helpen bereiden. Maar ja, tis afrika hè? Dus die jongen kwam nooit. Ik met mijn bak kreeften naar de kok van het restaurant en tegen een kleine vergoeding wil hij ze wel bereiden. Saved! Thank god! Want ik heb geen ervaring met die dingen en wil dat dure spul niet verprutsen.
De jumbo garnalen gaan me prima af  en ik maak gemsquash en rijst erbij. Siziba eet geen schaaldieren dus die maakt nog een prutje uit een blikje voor over zijn rijst en levert commentaar op de afwezigheid van een prutje bij mijn rijst. Oh, en how stupid I am for making too much rice!!! Nou, lieverd…. We eten morgen als lunch rijstsalade. Ik noem dat “met voorbedachte rade”.
Die man zuigt echt alle energie uit me. Gelukkig gaat ie na het eten gelijk naar zijn kamer en is ie daar vandaag overdag ook niet vanaf geweest. Geeft mij even de kans op weer positieve energie op te doen.
Na het eten gaan we naar de bruisende ( = verder lege) bar voor een gezellig drankje.

 vorig verslag

 volgende verslag