welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

truckzwemmen

9-10-2014, Barra

We vertrekken bij zonsopkomst richting Barra. Een lange rit over een matige weg. Het is vooral vaak heel erg smal. Zeker als er vrachtwagens op je afkomen en er mensen op je weghelft lopen of fietsen.
We stoppen even bij het viewpoint over de baaien en gaan dan op zoek naar een plek om te lunchen. Langs de weg eten is in Mozambique een uitdaging. Je wilt namelijk niet dat er huizen in de buurt zijn want dan staat in no time de lokale bevolking het kaas van je boterham te kijken. En je wilt schaduw en dan moet de truck ook nog veilig van de weg kunnen.
Mozambique is een enorm druk bevolkt land dus het valt niet mee om een plek te vinden zonder al te veel hutjes. Uiteindelijk komen we terecht naast een zandafgraving en onder een palmboom. Mijn pasta met rode biet, walnoot en feta valt in de smaak.

We komen om een uur of 15.00 aan bij het strand. We hebben huisjes dus ik moet al mijn spullen uit de truck naar mijn huisje slepen. Dit omdat de truck het terrein niet op kan vanwege het mulle zand. Een wijze les die ik de vorige keer geleerd heb met Walt en die Siziba met liefde van me aan neemt. Dus staan we op de weg voor de lodge.
En dan komen siziba en ik weer terecht in een ellenlange discussie. Er zijn dus huisjes en ik vraag of ik nr 1 mag. Omdat ik de layout van een aantal huisjes ken en "mijn" huisje restaurant zal zijn. Nr 1 heeft een ruime varanda, en binnen een indeling waardoor je ook binnen kunt eten. én niet onbelangrijk...bij nr 1 zit een BBQ plaats buiten! En ik heb een braai op het programma staan.
Maar huisje 1 is een klein stukje verder lopen dan huisje 3 dus ik krijg te horen dat ik 1 niet mag want zo ver gaan we geen spullen slepen ?!?!
Dus ik loop met hem mee om te laten zien dat de indeling van huisje drie net anders is waardoor je niet met 8 man binnen of buiten kunt eten....afijn. Ik hou mijn poot stijf met alle gevolgen van dien....

We moeten haasten met onze spullen uit de truck halen want de weg naast de lodge is een deel van de dag water. Als het mangrovebos overstroomt bij hoog tij.
Er staan ook gelijk lokale vissers bij de truck. Ik koop grote garnelen bij ze en ze onderhandelen er naast de prijs die ik betaal ook twee sinaasappels bij.
Ik kook ze echter niet deze avond want de vriezer in het huisje werkt iets te goed. Ontdooien dus en morgen klaar maken. Vanavond braai ik een boerenworst en kipspiesjes. Potatobake en coleslaw erbij en als toetje bananen met suiker op het kampvuur.

Het weer is niet echt mooi. Het is bewolkt en de zee erg ruig. Hopen dat de waterexcursies morgen door kunnen gaan.

 vorig verslag
 

 volgende verslag