welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

bord gemist

8-10-2014, Maputo
We rijden om 6.00 weg uit kruger. We verlaten zuid-afrika en gaan naar Mozambique. Direct na de grens gooien we de truck de berm in en lunchen in de schaduw van een boom. Het afval om ons heen negerend.

Er zijn binnenkort verkiezingen in Mozambique en dat zie je. Er hangen overal verkiezingspamfletten. Het lijkt wel of er maar 1 kandidaat is. Mensen hebben vlaggen van hun partij aan hun huis en zelfs aan de auto hangen. Er rijden auto’s voorbij die de hele motorkap hebben ingepakt met de vlag van hun partij. Een beetje zoals Nederland tijdens een WK.

En dan komen we vast te zitten in het verkeer in Maputo. Nu is dat niet ongebruikelijk maar dit keer staat het echt helemaal vast. Ruim een uur lang gaan we geen centimeter vooruit. De tijd begint te dringen om voor het donker aan te komen. Ik hang uit het raam om te zien waarom we stil staan en probeer met de andere chauffeurs van andere trucks dit mysterie te ontrafelen maar we hebben geen idee. En dan rijdt het plots weer. Beter!

We missen het bord Casa Lisa. Gelukkig let iemand achter in op. We waren ons net hardop aan het afvragen waar het nu was. Reden we er net langs toen we  een vrachtwagen aan het inhalen waren.
Volgens Siziba overigens mijn schuld want ik was er immers in April toch nog geweest?!?!
Tuurlijk, dat ene zandpad na hutje 3989 is absoluut opvallend anders dan het zandpad bij huisje 3980. Tssss.

Casa lisa heeft het zwaar. Door de nieuwsberichten over onrusten in noord Mozambique blijven de zuid-afrikaanse toeristen massaal weg. Hij heeft al 19 dagen geen klanten gezien. Maar vandaag staan er maar liefst 3 overlandtrucks. Dus het is gezellig druk.
Maar al wel bijna donker als we aan komen. Snel tent op zetten want er is hier verder nagenoeg geen electra. Alleen een generator voor het licht in de wc.
Ik maak Spagetti bolognese en wat over is gaat naar de bewaker.
Ik bel even met Jeroen en ga dan nog even in de bar kijken. Vandaag geen mooie sterrenhemel want het is bewolkt.

 vorig verslag
 
 volgende verslag