welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

11 neushoorns!!!

6-10-2014, Kruger NP

Na het ontbijt gaan we snel langs de shoppingmall van Hazyview. We moeten op zoek naar een microfoon. En dat lukt gelukkig en dat is wel zo fijn.

In het eerste uur in het Kruger National Park zien we al veel. Gelijk ook al neushoorns!
Omdat er midden op de dag vaak niets te zien is slaan we 3 uur stuk bij de pleisterplaats skukuza. Kan Ik even aan mijn verslag werken in de schaduw met wat lunch.
Hier doe ik ook een ansicht kaart voor Jeroen op de bus. Voor het eerst in eeuwen. ( hij komt pas op 27 november aan!!! )
In de middag gaan we weer door met gamedriven. In totaal zien we 11 neushoorns!!!! Niet normaal. Ik kan me mijn eerste keer Kruger nog herinneren. Na drie dagen hadden we er nog geen gezien.

Wat het gaasfte was deze middag was een mannetjes olifant die in 1 keer begint te toeteren en met zijn slurf slingert. Schiet er een wildcat weg. Zo gaaf! Nog nooit gezien!

Tegen de schemering komen we aan op campsite. Ik geef tent opzet instructie bij afwezigheid van Siziba. Beetje jammer alleen dat ie bij terugkomst mijn instructies uitlacht. De helft van de maatregelen die zorgen dat een tent netjes blijft en lang mee gaat waren belachelijk. En laat ik nu al een paar jaar op deze manier van al mijn reisbegeleiders en collega’s horen dat dit dé manier is om een tent op te zetten. Niet er over het tentdoek lopen met je schoenen. Rits open voor je hem ophangt….zucht
Voor het avondeten maak ik texan steak op de braai. Altijd goed.

 vorig verslag

 volgende verslag