welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

toperdetop safari

22-10-2014, Chipata

Er is genoeg animo voor nog een gamedrive deze ochtend dus ik trek mijn portemonnee nog maar een keertje want wie niet waagt….ziet nooit wilde honden.
We zijn al snel het eerste luipaard. Met zijn buik vol ligt ie te tukken op de grond. Zijn prooi van gister hangt boven hem in de boom.
Wat verderop parkeren we de jeep boven op een rivierbank. Twee olifanten zijn bezig met oversteken en drinken. Maar het mooiste is de show met het stofbad dat ze geven. En zó dichtbij!

En dan de harde realiteit. Op de weg ligt een dood babyolifantje. De rangers hadden hem gister al gevolgd omdat ie de groep niet bij kon houden en zijn moeder keek niet naar hem om. Hij is een paar dagen oud. Best zielig om te zien.

Na nog wat prachtvogels en antilopes zien we 3 leeuwen in de rivierbedding. Oma, moeder en dochter. De groep had ze gisteravond ook al gezien. De vorige keer dat ik hier was hebben we geen leeuw gezien en ook de gidsen hier kunnen ze soms wekenlang niet zien. Dus dit is mooi meegenomen. We rijden met de auto om en kunnen ze van dichtbij bekijken. Opvallend zijn de duidelijk zichtbare vlekken van de dochter. Die verdwijnen als ze ouder worden.

Echt vlakbij de leeuwen hangt er een luipaard in de boom. Die hadden we bijna gemist omdat we zo op de leeuwen aan het letten waren. Hij bungelt er ontspannen bij.  Zijn restantje prooi is op de grond gevallen onder de boom en de gieren doen zich er nu aan te goed.

Bij weer een andere rivierbank zien we honderden, misschien wel duizenden, crimson bee eaters. Dat zijn scharlaken rode bijeneters ( vogeltje). Ze hebben holletjes in de oever en vliegen af en aan. Door hun opvallende kleur is dat een prachtig gezicht. 1 van mijn hoogtepunten van deze dag.

Het is ondertussen bijna 8.30 en we zijn dus al een uurtje of twee op pad en dan serveren ze hier thee met een koekje. Onder een werkelijk indrukwekkende Baobab boom. Mooi!

En om de een of andere reden is deze hoogtepunten ochtend nog niet mooi genoeg dus zien we aan het einde ook nog eens 14 (!!!!)  leeuwen bij elkaar! In een rivierbedding liggen ze in de schaduw van de bomen en onder de brug. Zo veel leeuwen heb ik nog nooit bij elkaar gezien! En ook voor hier is het bijzonder want de radio werkt overuren tussen de gidsen.

En…..dan ook nog even een hyena!! Die hadden we nog niet gezien en staat prachtig midden op de weg. En….ook nog even een plat liggende slapende olifant. Zie je ook bijna nooit want doen ze bijna nooit. Wij dachten eigenlijk dat deze ook wel weer dood zou zijn…haha
We rijden het  park uit en halen bijna onze schouders op voor de laatste zebra, olifant, nijlpaard, kudu en visarend

Ze zeggen dat overdaad schaad. Onzin. Top gamedrive!

Terug op de campsite hebben we een brunch en pakken we de spullen in. Terug naar Chipata.
In Chipata is er genoeg tijd voor de groep om te gaan zwemmen. Ik moet proberen om alle spullen die we een paar dagen geleden achter hebben gelaten weer in de truck te krijgen. Maar dat lukt wonder wel. Ik speel even met de twee puppy’s en moet dan toch echt weer aan de slag.

De elektriciteit valt steeds uit dus moet ik snijden en hakken bij kaarslicht. En om de vijf minuten ze weer opnieuw aan steken want de wind speelt met me.
Het duurt even voor ik alles gedaan heb op deze manier maar gelukkig heb ik de tijd vandaag. De viscurry is heel aardig gelukt. Zelfs mijn grootste tabasco fan laat de tabasco vandaag achterwege.

Na het eten verdwijnt iedereen de bar in om voetbal te kijken. Ik ga skypen met Jeroen en op tijd mijn bed in.

 vorig verslag

 volgende verslag