welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

topsafari

21-10-2014, South Luangwa

We staan weer erg vroeg op maar nu voor een gamedrive. Om 5.30 staat de Jeep klaar om ons op safari te nemen door South Luangwa NP. En ik mag mee. Yeah!
Het is een redelijk vruchtbare morgen met vooral veel dode dieren. We komen langs een verse impala die in de boom hangt en later langs een afgekloven variant. Bewijs dat er hier zat luipaarden zitten. Ook zitten er gieren op een karkas op de grond.

We gaan hier ook een stuk wandelen. Altijd spannend met een ranger met een groot geweer erbij. De uitleg over de kleine dingen is wederom interessant. We lopen over de vlakte naar de waterkant. Uiteraard zien we de nijlpaarden maar ook een karkas van een olifant. Die is ongeveer twee weken geleden gedood door leeuwen. Bijzonder om van zo dichtbij te bekijken.

Weer terug in de jeep rijden we nog wat verder en zien we nog olifanten, bavianen, kudu’s, puku’s, krokodillen en pelikanen. Die had ik dus nooit zo ver inlands verwacht.
Ik wil heel graag ooit nog eens wilde honden zien en met kroonkraanvogels doe je me ook een zeer groot plezier. En dat heb ik de gids ingefluisterd. Maar ik weet natuurlijk ook dat die kansen klein zijn. Om hem te motiveren beloof ik met hem te trouwen als we wilde honden zien.
De wilde honden lukken niet maar hij vind wel een hele grote groep kroonkraanvogels. En ik ben er helemaal blij mee. Zeker als er een paar een deel van een paringsdans doen. Ik zeg de gids dat trouwen er niet in zit maar we wel verloofd kunnen zijn vanaf nu…haha
Ik moet het zeker vanavond nog eens proberen want dan zijn de kansen op wilde honden veel groter.

Ik probeer Siziba zo ver te krijgen dat hij vanavond kookt zodat ik mee kan. Hij geeft geen antwoord. Alleen dat safari’s suf zijn. Lacht me uit omdat ik het nog wel leuk vind. Hij heeft ze al te vaak gedaan. Om vervolgens vlak voor de avondsafari mee te delen dat ie besloten heeft zelf mee te gaan. Lijkt hem leuk. De …
En natuurlijk…..zien ze de wilde honden….

Maar….. ik zie olifanten bij de drinkplaats vlak achter de plek waar ik eten sta te maken. Ik mag niet klagen over mijn werkplek van vanavond.

 vorig verslag

 volgende verslag