welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nachtelijk bezoek

20-10-2014, South Luangwa NP

Vandaag is het prachtig weer bij Lake Malawi. Het meer is spiegelglad. En wij vertrekken….
We rijden weer terug  via Chipata. Dus weer de grens over. Geen check op gele koorts deze keer maar wel op Ebola. Gewoon met de thermometer die ze op je voorhoofd richten.

We rijden door naar South Luangwa NP.  Nog voor we bij de campsite zijn zien we alweer olifanten langs de weg. De wildlifecampsite is een mooie plek. Aan de rivier met kans op dieren om je heen want er staan geen hekken. Aan de modderafdrukken van de hippo’s te zien komen ze nu ( droge seizoen) graag de camping op om te grazen. We zetten de tenten dus schouder aan schouder.

Er is deze keer wel een kamer beschikbaar die ik kan delen met Siziba maar men zegt net een babypython naar binnen te hebben zien glippen. Er is NO WAY dat ik in een kamer ga slapen waar ze een slang naar binnen hebben zien gaan die ze nu niet meer terug kunnen vinden. Ik slaap wel in een tent!

De groep duikt het zwembadje in en geniet van de zonsondergang. Ik lever wederom een strijd met de aapjes als ik probeer te koken. Gelukkig gaan ze na zonsondergang slapen. Ik buurt ook even bij collega koks en doe zo nog wat goede tips op. Mr Bombastic maakt gewoon rolalde op een kampvuur!

’s nachts slaap ik niet al te best. Er staat dus letterlijk een nijlpaard naast mijn tent te grazen. Ik hoor hem kauwen en ademhalen. Dat is deels heel gaaf en deels best beangstigend want dat tentdoekje stelt natuurlijk niets voor.

 vorig verslag

 volgende verslag