welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Pech

15-10-2014, ehm, lake Kariba.

We vertrekken niet heel vroeg want we moeten met de truck naar de garage en die gaat pas om 8.00 open. Siziba zet ons af bij een winkelcentrum zodat we daar de tijd kunnen doden. Om 10.00 komt hij ons daar weer op halen. Het was niet een probleem met het filter maar met de injectiepomp. En dat was niet snel te repareren. We hopen er dus maar het beste van.

Het gaat een hele tijd prima maar om 15.00 pruttelt Freddy en stop halverwege een heuvel. Hij houdt het voor gezien. Daar staan we dan in een berm. Gelukkig is er een plukje schaduw. Siziba lift terug naar het vorige dorp om vervoer te regelen. Ondertussen worden we vanaf gepaste afstand gade geslagen. Wij pakken spullen in voor 1 nacht. Want dat is wat we mee kunnen nemen in een eventueel geregeld busje. Ook voor het koken moet ik bedenken en inpakken wat er nodig is voor 1 dag.
Als we klaar zijn gaan we een spelletje spelen.
Ondertussen is er al iemand gestopt om zijn camping aan ons aan te bieden als we onverhoopt niet weg komen vanavond. Telefoonnummers worden uitgewisseld.
Siziba komt terug maar heeft geen minibusje kunnen huren in het kleine plaatsje waar we in de buurt zijn. Ondertussen heeft het kantoor in Zuid-Afrika zijn werk gedaan. 2,5 uur rijden van waar wij zitten is een busje met aanhanger onderweg naar ons en er is een andere camping geregeld. Want de grens en onze eindbestemming gaan we niet meer halen.

Het begint te schemeren als het busje verschijnt. En dan is het heel erg proppen om alle spullen er in te krijgen. We moeten nu namelijk alles meenemen want Freddy blijft definitief achter.
Siziba blijft achter bij de truck totdat het sleepbedrijf uit Harare Freddy komt halen. Ik reis met de groep en de mannen van het minibusje naar Lake Kariba. Ik heb een slaapmatje opgevouwen tussen de twee stoelen voor in en zit dus half op de versnellingsbak. Comfortabel is het niet maar het past wel. Ik start dus maar een gezellig gesprek met Flour en Seke. Na 2 uur rijden slaan we af en gaan een onverharde weg op. Plots staan er twee leeuwen in onze koplamp!!!! Indrukwekkende mannetjes !!!
Ik wist dat we in een soort nationaal park zaten maar had hier niet op gerekend. De chauffeur ook niet echt. Maar het was een machtig mooi gezicht en een echte bonus op deze pech dag.

We komen om 22.30 aan op de campsite en ze hebben voor ons bedden in huisjes geregeld en de keuken komt direct naar ons toe met de menukaart. We kunnen nog wat te eten krijgen. Top!

 vorig verslag

 volgende verslag