welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

hoezo vrij?

26-6-2015, Swakopmund.

Vandaag is op papier voor de crew een “vrije” dag. Dus de wekker om 6.00 om ontbijt klaar te zetten voor de mensen die een ochtend excursie hebben. De was weg brengen, financiën bijwerken, uitzoeken wat er mis is met de hotelreservering van vandaag, ontbijt weer opruimen en dan is het 9.00 en zijn de winkels open.

Eerst rijden we langs een garage om een nieuwe band te bestellen. Dan dumpt Walt me bij de supermarkt terwijl hij in de stad betalingen gaat doen. Hij pikt me weer op en we gaan op zoek naar een andere supermarkt voor de ontbrekende spullen. We moeten namelijk nog een sauspan, een blikopener en een stoffer en blik hebben. Die waren allemaal kapot.
Dan naar de lokale slager voor een goed stuk vlees. Slagers hier vind ik altijd wel een bezienswaardigheid. En de overheersende geur van biltong en gedroogde worst best prettig.
We komen Gift en zijn chauffeur tegen. Nog een Nomadtruck in town. Dat wordt gezellig vanavond in de kroeg!
Dan langs Amapurni backpackers waar we gratis kunnen internetten. Ik stuur Nomad een mail met de vraag of ze willen overwegen om me in dienst te nemen. Duimen!
Het is behoorlijk fris in Swakop en we hebben het allebei koud. Dus we rijden richting het huisje om truien op te halen. Vervolgens kunnen we de nieuwe band ophalen en gaan we nog even langs de apotheek om spul te kopen om op mijn schouderspier te smeren. En dan snel terug want Walt gaat de mensen voor de skydive wegbrengen. Ik kan de was ophalen en begin met koken voor de lunch van morgen. Kip moet gekookt worden en dan gemixt met ananas, sla en zoete chilisaus voor in de wraps morgen. En je bent wel even zoet met kip voor 16 man in stukjes snijden.
Om 16.00 ben ik klaar en heel erg toe aan een dutje. Walt is om 17.00 terug en maakt me wakker. En het duurt een hele tijd voor ik weer een beetje uit mijn duffe bubbel ben.

We lopen naar Napolitana’s voor het avondeten. En ik heb een vermoeden dat Walt nu al niet meer helemaal rechtdoor loopt. Hmmm. Beetje verontrustend. In Napolitana zijn de crew van 4 Nomadtrucks. Terwijl onze klanten hun eten bestellen nemen wij met z’n allen een drankje in de bar. Ik praat wat met Pumi en Gift. Altijd interessant om andere gidsen te ontmoeten.
Terwijl ik terug ga naar de groep tankt Walt lekker door. Als ik hem kom halen voor het eten vraag ik hem of ie door heeft dat ie nu al echt dronken oogt. Ja, dat vermoeden had ie.
Hij loopt tijdens het eten nog een paar keer van tafel richting de bar en als ie op een gegeven moment flink slingerend terug komt lopen neem ik hem apart. Het eerste dat ie zelf zegt: “ik moet naar huis van je….
J “. Goed gezien!
Hij gaat moed zitten verzamelen en valt bijna in slaap. Hij begint langdradige verhalen tegen me die niet echt ergens op slaan en ik moet hem beloven dat ik tegen de groep zeg dat ie alvast naar huis is omdat ie “gewoon moe” is. Ik beloof het maar heb niet de verwachting dat iemand er in trapt. Ik hoop gewoon op een vertrek met de stille trom zodat het de meeste niet eens op valt.
Als ie dan eindelijk vertrekt is het eerste dat ik van de tafel hoor: ”zo!!! Die loopt niet meer rechtdoor!”
Het enige wat mij dan nog rest om te zeggen is:”nope, gelukkig gaat ie nu al naar huis het is nog geen 21.00 dus hij heeft alle tijd om het uit zijn systeem te slapen.”

Na het eten verhuizen we allemaal richting de kroeg die er naast zit. Ik praat een tijdje met Conrad en Frank. Die laatste probeert mij zover te krijgen om te herhalen wat ik hem gister vertelde wat de sleutel is tot goed samenwerken. Omdat Conrad die les nog moet leren. Ik speel het spel mee en vertel over hoe goede communicatie het leven dragelijk maakt. Zelfs zodanig dat Walt en ik tegenwoordig nog maar amper botsen. Frank kijkt me dankbaar aan. Ik hoop voor hem dat het wat deuren opent. Dan ga ik nog even zitten kletsen met Pumi en Gift tot ik voel dat ik me eens moet voegen bij de groep.
De dames staan op de dansvloer en de heren kijken toe.

Wanneer ik naar huis wil ben ik de enige dus dan maar een taxi. Het is morgen weer vroeg op dus ik ga het niet belachelijk laat maken.

 vorig verslag

 volgende verslag