welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Truck besturen

Dinsdag 23-6 fish river canyon.

Het is winter dus te koud voor een kayaktocht op de Oranje rivier. Daarom gaan we richting Ai Ais waar een warmwaterbron is.

De grensovergang met Namibië gaat heerlijk vlot. En toch komen we later aan in Ai Ais dan ik had gehoopt. Walt is soms wat optimistisch met tijd.
Ik heb dus maar weinig tijd om de lunch te maken. En ik loop gelijk tegen mijn eerste problemen op wat betreft de wensen van de groep. Ik heb 2 vegetariërs waarvan er 1 een notenallergie heeft. Dan heb ik een appelallergie maar daar zal ik weinig last van hebben. Iemand die geen vis eet. En als laatste en zeker niet de minste. Een meneer die geen uien eet….en nu ik er toch naar vraag eigenlijk ook geen enkele andere soort van groente of rauwkost. En er om heen eten is geen optie.
Goed dat is dus een pasta koken en splitsen in 3 porties. En ik vergeet dus om een portie zonder rauwkost apart te houden voor de geengroenteman. Shit!
Ik heb dus wel een schaal met pastasalade zonder tonijn voor de vega’s en de geenvisman en een enorme bak tonijnsalade voor de rest maar de geengroenteman…tja…. Die krijgt dus excuses en een boterham. Gelukkig vind ie dat ook goed.

Om 13.30 rijden we door naar camp Hobas. Tenten opzetten en gelijk door naar Fish River Canyon.
Ik geef de groep uitleg over de canyon en als ik terug ben bij de truck stelt Walt voor dat ik die terug rij naar het uitzichtpunt! Yeah!!!
Ik vind het gaaf maar Walt lijkt lichtelijk nerveus en vind dat ik al snel te hard rij. Hahaha
( voor alle duidelijkheid. Dit is een onverharde weg in de woestijn zonder dat ik iets kan raken, zonder ander verkeer en met een maximum snelheid van 20 km/h. Het enige is dat het grootste ravijn van Afrika naast de weg ligt
J  )

Bij het uitkijkpunt maak ik soep met broodjes. Nog best een uitdaging om blikjes open te maken als je er achter komt dat de blikopener niet werkt
Terwijl de groep geniet van de zonsondegang dek ik de tafel. Als iedereen zit te eten krijg ik van Walt een opfriscursus sterren. Kan ik later indruk kan maken.
Op de terugweg stoppen we in het grote niets. Ik laat iedereen uit stappen en zet ze om de 5 meter op hun kont in de berm. Ze begrijpen niet waarom. Totdat de laatste zit en ik ze zeg te genieten van de absolute stilte en het complete donker.
Iets dat we in Nederland niet kennen. Nu valt het met het donker tegen want er staat een stukje maan maar de stilte is compleet……totdat 1 van de heren een paar stenen water gaat geven. Wat een herrie was dat gekletter!
Ik doe mijn sterren verhaaltje en dan gaan we weer rijden.

Op de camping gaat het kampvuur aan en daarna lekker slapen. Ik heb de formule gevonden om redelijk warm te blijven maar volgens mij vriezen de meeste mensen in mijn groep iedere avond half dood.

  vorig verslag

 volgende verslag