welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Klapband

Maandag 22-6 oranje rivier

Mijn wekker gaat om 4.30. Het ontbijt moet om 5.00 klaar staan. Walt komt om 5.30 voor rijden met de truck want we willen om 6.00 vertrekken. Zoals ik al voorzien had past niet alle bagage. Het maakt niet uit op hoeveel plekken op de website je waarschuwingen zet over het formaat van de kluisjes in de truck.....

We zijn amper een paar uur aan het rijden of we horen een knal. Lekke band.
Rechts achter en de binnenste. In de workshop hebben ze de doppen lekker vastgedraaid met een pneumatisch apparaat dus voor mensenhanden is er nu amper beweging in te krijgen. Met een wig hebben we de twee zwaarste mannen er aan hangen en dan nog kost het moeite.
Bij dop 7 gaat het mis. De dop wint en breekt af. En dan heb je dus een probleem!
We moeten nu dus gaan rond bellen en wachten op wegenwacht. Die komt de dop af slijpen. Dan kunnen we aan de gang met het wisselen van de band.
Met  2,5 uur vertraging rijden we verder. Lekkere binnenkomer.

We komen op het randje van daglicht aan op de camping. Ik geef de tent-opzet-instructie en dan kunnen we aan tafel. Nomad heeft geregeld dat er eten klaar staat omdat het voor mij nu te laat is om nog te beginnen aan koken en als goedmakertje voor de groep.

Iedereen zit om het kampvuur terwijl ik mijn keukenkratten in orde maak. Ik trek al snel mijn thermo ondergoed aan. Voordat ik een ijslollie ben.
De eerste nacht in de tent is knap koud.

 vorig verslag

 volgende verslag