welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

voeten weken

10-7 Midrand

De voltallige groep is op Soweto tour.
Ik maak de truck verder schoon, probeer accommodatie te boeken voor de komende dagen en doe samen met Walt de laatste financiële administratie. En dat is altijd een monsterklus.
Het geplande middagdutje schiet er bij in. Jammer. Had hem wel kunnen gebruiken.

Om 16.00 rijden we richting de luchthaven waar de groep wordt afgezet door de sowetotour man. Als iedereen uitgezwaaid is ga ik mijn huurauto halen. En Walt gaat proberen ergens de truck te parkeren om op me te wachten. Het duurt allemaal nogal even voordat ik de auto heb. En daar ga ik dan. In een auto die ik niet ken in het donker op zoek naar Walt die ergens op het luchthaventerrein geparkeerd staat. En natuurlijk links rijden!
Ik ben blij dat ik achter hem aan kan rijden want ik had zelf nooit Belvedere Lodge gevonden en achter iemand aan rijden is veel relaxter dan zelf borden lezen en beslissingen nemen. Hopelijk heb ik vanaf morgen een navigatiesysteem.

Het is rustig in Belvedere. Er is alleen een andere courier. Ik heb hem ontmoet eerder deze reis en toen was ie nog trainee en nu maakt hij zich op om voor het eerst zelfstandig als kok mee te gaan op een trip. Ik praat hem een beetje bij over wat ik zoal doe.
Daarna ga ik heerlijk lang in bad in een poging om mijn zwarte voeten schoon te poetsen. En dan snel mijn bed in want potverdrie… dit is een kamer en geen tent maar ook hier is het stervenskoud.

11-7 Ladybrand
De wekker gaat om 5.00 want ik breng Walt naar de luchthaven. Hij vliegt om 7.30. Mijn volgende reisgenoot Nico komt aan om 9.30.
Misschien is een uitlegje nodig. Ik heb twee weken te vullen tussen twee reizen in. Ik heb via het forum van de Lonely Planet een reisgenoot gevonden die met mij mee wil. Ik wilde namelijk niet als vrouw alleen in een huurauto rond rijden. Nico is een 21 jarige Nederlandse student die net klaar is met zijn stage in Kaapstad  ...

 vorig verslag

 volgende verslag