welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Thermo ondergoed

7-7 Bulawayo

We vertrekken vroeg en zonder ontbijt. Het idee was om dat te smeren in de truck zodat men niet nog vroeger op hoeft. Helaas heeft niet iedereen begrepen hoe dit werkt dus in plaats van een half uurtje meer slapen maar wel op tijd weg gaan lijken ze nu besloten te hebben om wel dat half uurtje extra slaap te pakken maar niet de overgebleven ochtendtaken vlot te doen. Ze denken dat ze na het opstaan net zo veel tijd hebben als anders.
Ik baal er van dat we ruim een kwartier later vertrekken dan gepland want ik wil de groep op tijd in Bulawayo hebben voor hun wandelsafari met de neushoorns.

1 van de gasten heeft bij boeking al besloten te willen afhaken in Victoria Falls dus die zetten we nu af bij zijn hotel en zwaaien we uit. En dan begint de beruchte rit met alle politiestops. Wederom doen we een weddenschapje met iedereen om te zien wie goed kan gokken hoeveel stops er zijn maar ook of we een boete gaan krijgen, waarvoor en hoeveel die dan gaat kosten.
Bij de derde stop hebben we de eerste boete te pakken. Die ene wieldop die we er op dag 1 hebben moeten laten afslijpen wordt opgemerkt. En dat kost ons  10 us.
We rijden ook rond met een grote barst in 1 van de 3 zijspiegels dus Walt besluit die er toch maar even af te halen. Zou zonde van het geld zijn.
Tig stops later krijgen we nog een boete voor te hard rijden. Onze meter doet het niet dus dat zat er ook dik in. We reden 88 waar we 80 mogen en ook dat kost ons 10 us. Dat valt nog mee.

Omdat we te laat zijn vertrokken en die twee boetes ons tijd hebben gekost gaat de lunch de truck in en mogen ze rijdend eten. Niet charmant maar we zijn wel op tijd in Bulawayo waar Ian de groep op haalt voor de neushoornsafari.
Twee dames gaan niet mee en die rijden met ons mee naar de campsite.
Daar zijn we om een uur of drie dus vind ik dat ik wel tijd heb om met ze naar de lodge te wandelen die werkelijk prachtig op de top van een rots ligt.

Om 16.00 ben ik weer terug op de camping en begin ik met aardappels schillen en een cake bakken. Om 18.30 komt de groep terug en iemand vind het nodig om zijn verbazing uit te spreken over het feit dat ik nog niet klaar ben met koken! Echt….. tel tot tien….
Ik heb 1 dame die me een stukje is komen helpen maar voor de rest sta ik voor 16 man aardappelen te schillen, een cake te maken, 4 kilo gehakt te roerbakken, tig uien te pellen en een hele berg groente te hakken. Ik heb een vuurtje en twee pitten en daar moet vanaf komen: een pan met gehakt, ui en champignon mix, een pan gekookte aardappelen voor pure (wat samen moet in 1 schaal en kaas erover en kooltjes op de deksel), een cake, een pan met groenteprutje voor de vega’s, een pan met vega worst, een pan met een stuk vlees voor de geengroenteman, een pan met een sausje voor over zijn vlees en daarnaast moet er nog een coleslaw en een zoetzure salade gemaakt worden.
Ik vind het een behoorlijke uitdaging om dat te doen in 3 uur tijd én alles tegelijk warm op tafel te zetten.

Het is een koude avond en het kampvuur voegt amper iets toe. Vroeg naar bed dus om niet nog meer lichaamswarmte te verliezen. Ik ben zo blij met mijn thermo ondergoed!

 vorig verslag

 volgende verslag