welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kookuitdaging

Zaterdag 20-6

Mijn groep komt vandaag aan. 1 gast is gister al aangekomen en die praat ik om 8.00 even bij.

De pick-up van mijn airport transfer is om 9.30. Dat is een beetje krap maar moet kunnen. Het is dan wel jammer als je heel lang aan het wachten bent op iemand anders die opgehaald wordt en geen haast lijkt te hebben. Mijn chauffeur begrijpt mijn onrust en checkt zijn telefoon. We zijn de wijk nog niet uit en de vlucht blijkt al geland. Beetje stress. Ik duim dat het uitladen van het vliegtuig en de douane even in beslag neemt.

Uiteindelijk was alle onrust voor niets want ik sta heel lang te wachten. Mijn groep heeft besloten om op elkaar te wachten dus ze komen als laatste naar buiten.
Voor mij is dat niet heel handig. In plaats van dat ze 1 voor 1 in de rij gaan staan bij de pinautomaat moet dat nu tegelijk. De chauffeur van onze transfer naar het hostel is heel nerveus. Hij heeft zo nog een rit te doen en we zijn al “te laat”.
Tja, ik kan er weinig aan doen. Sorry.

In het hostel heb ik spullen klaar staan zodat iedereen zijn eigen lunch kan smeren terwijl ze naar mij luisteren. Ik probeer zoveel mogelijk info in ze te pompen zodat ze daarna snel op pad kunnen om het maximale uit hun tijd te halen hier in Kaapstad.
Op mijn vraag of er mensen zijn met bijzondere dieetwensen krijg ik meer antwoord dan me lief is. Dit gaat nog een hele uitdaging worden!

Na de lunch gaat de groep op pad en ga ik vlees kopen voor de mensen die vanavond mee doen met de braai van het hostel. Ik koop ook tape voor mijn schouder. Morgen eens zien of ik iemand kan vinden die het opnieuw kan doen.

’s Avonds is er dus de braai waar 5 mensen van de groep aan mee doen. De rest is uit eten. De gesprekken gaan over vieze woorden in het Afrikaans en over penistransplantaties. Op zijn minst een boeiende avond te noemen dus.
1 van de dames van de groep helpt me ’s avonds om een deel van mijn schoudertape te vervangen. Ik kom er alleen achter dat ik blaren er onder heb zitten. Vandaar de jeuk!!!

 vorig verslag

 volgende verslag