welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Sloofje

5-7 Vicfalls

Een groot deel van de groep gaat op ochtendsafari en ik heb ze zover dat ze zelf hun koffie en thee zetten. Dat is erg fijn. Dan kan ik nog heel even blijven liggen en heb ik eindelijk eens tijd voor een ochtend douche.

Ik maak een stevig ontbijt klaar en Walt begint met het maken van een salade die we over 3 dagen willen serveren. Hij moet namelijk een paar dagen trekken in het zuur. We hadden er alleen even niet over nagedacht hoe we een bak met groente in een plens vocht gaan vervoeren de komende dagen. Maar dan denken we daar nu dus maar even over na. Heel ingenues knippen we de bovenkant van een 5liter waterfles af. Vullen die met de groentes en azijn en dan met ducktape dicht plakken. Hopen dat ie rechtop blijft staan in de vriezer.
Uien en azijn zijn best een stink klusje op de vroege ochtend.

Walt heeft nog steeds zijn mascara op en iedere keer als ik hem aankijk verrast het me. Hij ziet er uit als Bambi met een baard. Het is echt een hilarisch gezicht. Met daglicht valt het veel meer op. En dat blijkt ook als de groep terug komt. Er komt vrijwel direct commentaar op van de dames.
Als we eenmaal aan het rijden zijn komt de vraag uit de truck welk merk het is en of het ook waterproof is. Dus ik zeg: lieve dames, dit is het wonderschone merk Maybelinne, ultra mega fat long volume waterproof mascara!
Waarop Walt me verschrikt aankijkt. Is het waterproof?? Woehahaha. Ja jongen! Jij loopt nog wel even voor lul. Nou dezelfde middag was ie nog aan het rondvragen of iemand make-up remover mee heeft….hahaha.

Walt was niet zo blij met mijn beslissing om de landsafari in de ochtend te doen. Hij heeft nogal een hekel aan grensovergangen en hij heeft de ervaring dat deze grens overdag vele malen drukker is dan vroeg in de ochtend. Maar ik heb een goede ervaring gehad bij deze grens midden op de dag. Dus na goed overleg hebben we besloten het dan maar eens een keer te proberen.
En gelukkig heb ik mazzel en gaat alles super vlot. Zelfs de visa zitten er veel sneller in dan de vorige keer. Met een uur zijn we door het hele grensgebeuren heen
Ik heb het idee dat er ondertussen bekend is dat het in de middag heel lang kan duren dus gaan alle bussen vol toeristen nu vroeg in de ochtend. En daarmee is het probleem verplaatst maar dat nieuws is nog niet rond.

We rijden het rondje door Victoria Falls om iedereen te laten zien waar de dingen zijn en gaan dan naar de campsite. Voor mij wel gemakkelijk want ik kan de activiteiten hier direct bij de receptie boeken en hoef dus niet helemaal het stadje weer in.
ik ga mijn mail checken en wat administratie doen. Dan lopen Walt en ik het stadje in om het restaurant voor vanavond te reserveren, beltegoed voor Zimbabwe te kopen, langs een dichte apotheek ( logisch, het is zondag) en gaan bij Shoestrings een pizza eten.

Aan het einde van de middag komt Xhosa de t-shirts brengen. En de kop van Walt is goud waard!!!
Op de vorige reis had hij het ontwerp op zijn shirt aangepast en er op laten zetten dat hij de tourleader was en ik de Mampara. Wat zoveel wil zeggen als leerling/trainee. En wraak kan zo mooi zijn. Walts shirt van deze tour draagt nu de tekst: Rudi: tourleader/ cook. Walt: Sloofje
J

’s Avonds gaan we met z’n allen eten bij In da Belly en daarna door naar Shoestrings voor een avondje stappen. De groep zit een beetje in een moeilijke periode. Op de een of andere manier wil het maar niet lekker mengen. De heren krijgen een shot aangeboden van Walt maar bedanken allemaal en gaan bij de souvenirtjes kijken ?!?!. En ik zit met 2 dames en 1 heer aan een tafel. De andere heren komen onze kant op gelopen en gaan aan de andere tafel zitten. Onze man staat op en voegt zich daar bij. Huh? En vervolgens komen de andere dames aangelopen en komen bij ons zitten. Een beetje de jongens tegen de meisjes. We zitten het net uitgebreid te bespreken als Walt bij ons komt zitten. We leggen de situatie voor en hij besluit eens te kijken of ie de heren in gesprek kan krijgen. Hij loopt op ze af en start een gesprek en geeft ze de keuze uit drie onderwerpen. Auto’s, voetbal of tieten. Het lijkt mij een prima binnenkomer bij een groep mannen maar dit clubje valt stil en heeft over geen enkel onderwerp iets bij te dragen.
Walt komt wat teleurgesteld bij ons terug. Ik besluit met een paar dames gewoon op te staan en ons te mengen in het groepje testosteron. Hoewel ik een paar redelijk gezellige gesprekken heb ben ik er op een gegeven moment wel klaar mee. Ik loop samen met Patrick terug naar de campsite. Niet veel later hoor ik ongeveer de helft van de groep ook thuis komen.
Walt is er ook bij en praat me even bij over wat ie allemaal te horen heeft gekregen vanavond. Op zijn minst interessant te noemen…..

 vorig verslag

 volgende verslag