welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vis vangen

3-7 Gweta

Om 5.30 sta ik water op te zetten voor de mensen die de morgen wandeling gaan doen. Zodra die op pad zijn begin ik aan het stevige ontbijt. Lotte is vandaag jarig en er zijn mensen bezig om ballonnen aan haar tent te hangen. Ik geloof dat de polers dat nogal gek vinden.
Als ze haar tent uit komt zingen we hard voor haar. Iets wat ze een beetje opgelaten over zich heen laat komen.
Na het ontbijt pakken we alle spullen in en gaan we in de mokoro’s terug naar het beginpunt. Ik zit in de tentenboot en mijn poler heeft meer te doen dan alleen toeristen vervoeren. Zijn netten moeten gecontroleerd worden. Terwijl de rest dus al lekker op schiet zit ik met meneer te turen in het heldere water om te zien of er een vis in het net is gezwommen. We halen er samen 8 uit. Een goede vangst en eigenlijk heel leuk om te doen. Lekker belangrijk dat ik dan als laatste aan kom!

De truck die ons moet ophalen heeft pech dus we leggen de matjes in de zon en wachten geduldig af. Gelukkig was het maar een half uurtje.
Terug op de campsite pakken we de truck weer in en in Maun geven we de mensen nog even de kans om alcohol in te slaan. Walt moet iets bij de bank doen dat gister en vanochtend niet is gelukt.

Tegen een uur of 16.00 zijjn we in Planet Baobab. Een leuke campsite met mooie Baobab bomen en een zwembad. Hoewel iedereen wel weet dat het veeeeel te koud is om te zwemmen zijn er een paar die het toch proberen. Gekken!

Walt had belooft dat ik vandaag helemaal niets mocht doen. Hij zou de avondmaaltijd bereiden. Hij heeft gister boodschappen gedaan en ook een taart gekocht voor Lotte. Ik zit er dus gezellig bij als hij begint. En ik vraag wat hij gaat maken. Pasta met gehaktballen en zoete aardappel met kaneel. Ok. Klinkt goed. En wat gaat ie maken voor de vegetariërs? Ehm…ok. Niet over na gedacht dus.
Het aanbod was dus super lief en dat waardeer ik. Maar ik maak dus de maaltijd voor de vegetariërs en als ik toch bezig ben dan ook maar gelijk meer aardappels schillen en koken voor een salade bij de lunch morgen.
We eten rond het kampvuur en Lotte’s taart krijgen we met brandende kaarsjes en al bij haar. Best een prestatie met de wind.
Na het eten verdwijnt iedereen richting de bar. Ik ga het huisje op zoeken want ik ben toe aan een lange douche. Het water is heerlijk warm en heel hard nodig. Het was al weer eventjes geleden en het stof zit overal.

 vorig verslag

 volgende verslag