welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

vermiste tentstokken

2-7  Delta

Walt blijft met de truck achter en wij pakken alle spullen die mee mogen naar de Delta in een andere vrachtwagen. Ongeveer 1,5 uur hobbelend over mul zand komen we aan op de plek waar de Mokoro’s op ons wachten. We zijn de enige groep. Dit heb ik nog nooit meegemaakt. Maakt het wel een stuk minder hectisch dus ik vind het prima. De kano’s worden geladen en de polers duwen ons in een uurtje naar een eiland waar we kamp mogen op slaan.

Ik zet mijn tent op wat niet zo eenvoudig is als het klinkt. Geen idee hoe Murphy het doet maar ik heb de enige zak mee gekregen waar niet voldoende tentstokken in zitten!! Tja, en dan is het wel zo fijn als er polers zijn die een tak ergens afsnijden en daar een tentstok van fabriceren.
Als het wcgat geslagen is en iedereen weet wat ie moet doen als ie ’s nachts wil plassen kan er gerelaxed worden.
Ik maak een lunch van broodjes met knakworst. Daarna gaan een paar mannen proberen om ook zo’n kano te besturen. Ik kijk even toe en Richard gaat als een speer. Erwin staat nog wat te wiebelen. Maar hij nodigt me uit om in te stappen en ik verras hem door dat gewoon te doen. Ik doe alles af dat niet nat mag worden want omslaan behoort zeker tot de mogelijkheden. Pas als we een paar meter onderweg zijn besef ik hoe groot die kans is. Maar ik coach Erwin door de moeilijke momenten heen en we komen droog weer bij de kant.

Met de hoofdpoler begin ik aan het aardappelschillen voor de avondmaaltijd terwijl ik hem wat probeer bij te brengen over de dieren. Die jongens begeleiden wandelsafari’s en weten geen drol van de dieren om zich heen. Hij zat zich in te lezen met een kinderboekje. Een olifant heeft een slurf….joh, serieus?
Hij was wel heel leergierig maar toen ik ’s avonds vroeg wat ie van alle info had onthouden sloeg ie dicht.

Om een uur of 4 zou de groep vertrekken voor een mokoro tocht met wandeling en zonsondergang. De heren proberen me uit en vertellen me met uitgestreken gezicht dat ze helaas het programma hebben moeten wijzigen en ze alleen een stukje gaan wandelen op het eiland waar we zitten. Ik vraag of hij een goede reden kan geven voor deze wijziging. Nou….het is immers 4 uur. Ja??? Dat is een tijdstip waarop je altijd weggaat en dat je zelf hebt bepaald. Die vlieger gaat niet op makker! Pak je mokoro en voer de toer uit zoals hij hoort!
Yes mem, ofcourse mem. Sneaky basterds…..

Als de groep op pad is begin ik aan mijn stoofpotje met springbok en heel veel groente. De vega’s krijgen een groenteprutje met kikkererwten en mijn geengroenteman mag zelf iets doen met een blok gehakt.
Mijn pot zit tot de rand vol en toch gaat het volledig op. Altijd fijn als men het geslaagd vind.
na het eten gaan de polers voor ons zingen en dansen. En dat klinkt suf maar ze hebben er zelf heel veel plezier in dus dat werkt heel aanstekelijk. En een enorm vuur zorgt voor “ambiance”.


 vorig verslag

 volgende verslag