welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

lege supermarkt

1-7   Sitatunga

We vertrekken wederom rond zonsopkomst. Vandaag gaan we de grens over met Botswana. en dat ging lekker vlot.

Rond lunchtijd gooi ik de benodigdheden de truck in. Ze mogen vandaag zelf smeren terwijl we rijden. Beetje haast. Gelukkig zijn we op tijd in Maun voor de helikopters over de Okavango Delta. Ik ga boodschappen doen in winkel die niet eens aardappelen, uien, komkommers, gemsquas of tomaten had.

Sitatunga campsite is onder nieuw management dus krachtpatsertje is er niet meer. De dame Poy is de kalmte zelf en dat is een groot contrast met zijn gestuiter. De briefing over wat er in de Delta gaat gebeuren gaat zo een stuk fijner.
Dit is altijd de meest hectische avond. Ik moet koken, van alles regelen met receptie voor de toer van morgen en tegelijk ook nog alles klaar zetten dat morgen mee moet de Delta in. Ik had Walt beloofd dat hij vanavond niets  mocht doen omdat hij na de lange rijdagen ook mocht uitrusten. Maar ja, ik moet met deze groep dus drie verschillende maaltijden maken die alle drie uit twee of meer gerechten bestaan….en dan is het organisatorisch soms wat lastig. Walt staat zich dus te bemoeien met de kippenpoten dus laat ik hem maar.

We eten veel later dan me lief is maar alles is wel gelukt. Rond het kampvuur worden controversionele onderwerpen aangesneden waardoor de groep snel uit elkaar valt. Ik ga een lekker warme douche nemen en gewoon als een oude taart heel erg op tijd naar bed.
Ook geen zin om me in dat gesprek te mengen.

 vorig verslag

 volgende verslag