welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

luistervinkje

29-6  Etosha

Na een nacht vol leeuwengebrul is het heerlijk douchen onder een warme straal!
Als de zon op komt rijden we het park in. Diertjes spotten!!

Walt wil graag eerst naar een waterbron waar vaak leeuwen zitten. Waarom zou ik daar bezwaar tegen hebben? En wat een mazzel!! Als we er aan komen rijden loopt een machtig mannetje net van zijn maaltijd naar het water om te drinken. Voor een leeuw is dat heel veel activiteit! Die liggen over het algemeen alleen maar te slapen. De groep heeft goed zicht op de leeuw. Wij raken echter wat geïrriteerd omdat er om ons heen ook Zuid-Afrikanen staan met hun dikke 4x4 die de motor niet uit willen zetten. God verhoed dat ze even zonder verwarming in de auto zitten….
Na een paar boze blikken en gebaren van mijn kant vertrekken ze. En dan kunnen we in alle stilte genieten van het schouwspel. Fijn dat de leeuw er nu ook nog even een lekkere brul uit wil gooien voor ons.
We rijden weer verder en zien van alles. Kudu, wildebeast, red hartebees, struisvogels. Dat soort spul. Af en toe een olifant in de verte en soms een giraffe.

De lunch maak ik klaar op de campsite Halali. De waterhole daar is volgens mijn mensen echter uit gestorven. Dus dan maar verplicht even niets doen. De hamburgers gaan er in als zoete koek en om 14.30 rijden we weer verder.
Het wild toont zich regelmatig genoeg om de rit leuk te houden. Maar voor Walt en mij zitten er niet echt spectaculaire dingen tussen. En nu hoeft het geen cheeta te zijn die een backflip doet maar een giraffe praktisch in de truck is altijd leuk of een groep zebra’s die interessant gedrag vertonen. Maar vandaag staan ze gewoon allemaal hun gebruikelijke ding te doen op een afstandje.

Tegen het donker komen we aan op de campsite Namotoni. Het is druk. De schoolvakanties zijn begonnen dus we moeten even zoeken naar een plekje. De heren verdwijnen naar de bar en de dames helpen me met hakken en snijden. Het levert gezellige gesprekken op waar Walt als luistervinkje tussen zit. Al die vrouwenpraat over daten is voor hem reden om mij ’s avonds uit te horen of ie het nu allemaal goed had begrepen wat er gezegd werd….hahaha.

Ik ben erg moe dus mag van Walt op zijn laptop een aflevering van een serie kijken terwijl hij bij het kampvuur blijft zitten. Ik weet nog hoe het begin van Criminal Minds ging maar ik kan me niet eens herinneren dat Walt de tent in is gekomen om zijn laptop op te halen. Als een blok dus!

 vorig verslag

 volgende verslag