welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Waterhole

28-6 Etosha


De groep gaat op bezoek bij het Himba dorp waarvan deze campsite ook is. Walt en ik ruimen de ontbijtboel op, werken de administratie bij en nemen de planning door. Dan gaan we de groep ophalen bij het dorpje en rijden we richting Etosha. Natuurlijk maken we een stop in Tsumeb waar Walt is opgegroeid en ik weer een poging tot boodschappen doen ga wagen. Deze spar heeft altijd maar een zeer beperkt aanbod in groente en ook nu grijp ik weer veel mis.

We lunchen in de tuin van een lodge. Dit mede omdat we weten dat we hier gebruik mogen maken van de faciliteiten incl het internet. En zowel Walt als ik moeten contact hebben met kantoor over dingen.
Tot mijn verrassing zit er een mail in van Nomad die me zegt dat ze het zeker willen overwegen om mij in te zetten maar dat ze zich gaan verdiepen in hoe dat moet qua vergunningen enzo. Ik vind het in ieder geval alvast goed nieuws!


Tegen 3 uur rijden we Etosha National Park in. We zijn de eerste springbokken en impala’s. Wat kudu’s en een zebra. Niet het meest spectaculaire spul maar de groep vind het wel leuk.
Ongeveer een half uur voor de zon onder gaat rijden we de camping op. Tenten kunnen opgezet worden en terwijl ik kook gaat de groep kijken bij de waterplaats. Ze komen terug met verhalen over neushoorns, giraffen en een groep olifanten. Die waterplaats doet vandaag zijn werk dus goed!
Ik maak Bobotie die behoorlijk aardig slaagt.


Na het eten mag een deel van de groep afwassen en lopen Walt en ik met de rest naar de waterplaats. Het is werkelijk een topavond. Er staan 3 neushoorns die onderling nog wat mopperen naar elkaar. Er komen stap voor stap giraffes aan gelopen die zoals gewoonlijk uren twijfelen of ze wel of niet durven. Dan komt er nog een neushoorn met een jong aan. Echt uniek om er zoveel bij elkaar te zien. Plots komen er van links twee olifanten het plaatje binnen schrijden. Zo zacht als ze lopen zoveel kabaal maken ze als ze bij het water zijn. Van schrik zijn de giraffes weer een stuk afgedropen.
Als ik praktisch bevries ga ik naar de tent. Ik had gehoord dat de douches warm zijn dus daar heb ik wel zin in. In mijn blootje sta ik te bibberen met mijn hand uitgestrekt onder een koude straal. Hopend dat het warme water komt…. En die komt niet. Nog verkleumder dan ik al was ga ik terug naar de tent. Ik mopper wat tegen Walt over het koude water en die zegt: Oh, maar dat gebouw heeft vandaag geen warm water maar het gebouw aan de overkant wel….wist je dat niet?”
zucht…..nee…..maar nu ben ik te moe en te koud om een tweede poging te wagen. Morgen weer een kans.

 vorig verslag

 volgende verslag