welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

pre-tour

Woensdag 17-6-2015

Ik ga weer op pad om reizen te begeleiden Mijn vlucht vertrekt om 22.00 dus Jeroen brengt me naar Schiphol waar we nog even samen wat eten. De vlucht gaat via Dubai en dat eerste stuk is prima. Het stuk naar Zuid-Afrika is echter nogal hobbelig.

Donderdag 18-6

Ik kom om 17.00 aan in Kaapstad. De douane ging echt heel vlot. Om 18.00 ben ik al in het hostel! Het is koud dus ik ga even snel broodjes kopen en aardappelsalade. Lekker uitgebalanceerd diner.
Beltegoed gehaald om te sms’en met Walt. Hij heeft officieel nog niet gehoord dat hij een toer met mij doet en er is dus ook niets bekend over het ophalen van de truck morgen. Lekker handig.

’s avonds is het nog even gezellig in de bar en op tijd naar bed.

Vrijdag 19-6
Om 8.00 allerlei zaken geregeld met het hostel en achter prijzen en beschikbaarheid van tours aan. Om 11.00 krijg ik een sms dat de truck opgehaald kan worden en dat Walt me om 14.00 bij het treinstation verwacht.
Voor die tijd ga ik nog snel boodschappen doen voor ontbijt en lunch van volgende dag. Dat is plots niet meer inclusief bij het hostel.

Walt heet me weer eens een warm welkom. Hoewel….hij gaat vooruit. Het is geen zwaai van een grote afstand en dan omkeren in de hoop dat ik er achter aan loop. Nee, deze keer krijg ik een heuse hand! Ik heb me dus maar even voor gesteld. J

Even een winkel in. Walt zou theedoeken kopen en wassen maar dat heeft ie nog niet gedaan.

Trein, om 15.30 sms’en we naar Nomad. Ze hadden gezegd ons wel op te kunnen halen van Station Strand. En daar komen we over ongeveer een half uur aan. Om 16.00 zoeken we een plekje in de zon op de parkeerplaats om een beetje warm te blijven en wachten geduldig. Om 16.30 sturen we een sms. Shannon komt zo. Nog weer een half uur later krijgen we een sms dat iemand anders “zo” komt.
Ik heb er de schurft in. Het is nu dus 17.00 en dan stroomt bij Nomad het kantoor leeg. De hele reden dat ik mee ben is om twee mensen van kantoor te spreken. Dat gaat nu dus niet meer gebeuren.

Om 17.45 worden we eindelijk opgepikt. De zon is net onder en het begint weer flink af te koelen. En ik  moet ondertussen toch een partij plassen….

De truck staat wonder boven wonder klaar. We moeten tekenen en vertrekken. Ik hou daar niet zo van. Ik teken dat ik spullen aan boord heb en ben financieel verantwoordelijk voor alles wat mist als ik de truck weer inlever maar ik krijg de tijd niet om te checken of alles ook werkelijk aan boord is.
Maar goed, iedereen wil naar huis. Wij ook. Het is immers al donker aan het worden.

De truck heet Peter Tosh en Walt lijkt op het eerste gezicht tevreden over hoe hij rijdt en hoe hard hij kan. Hoewel dat laatste een gok is want de snelheidsmeter is kapot. Zoals vaker in deze trucks.

Terug in het hostel heb ik contact met Nico. Met hem ga ik mogelijk een roadtrip doen na deze reis. Ik heb ken hem echter alleen van internet dus we willen allebei wel even kennismaken. Grappig genoeg woont hij letterlijk 1 straat verwijderd van het hostel.
Hij komt me ophalen en ik kan bij hem thuis aanschuiven voor het eten. Wel zo handig want het is al laat en ik heb honger. Zijn huisgenoten denken dan ik de moeder van iemand ben die ze kennen. AUW!

 vorig verslag

 volgende verslag