welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Kraanvogels

15-9-2014, Oranje Rivier.

De wekker gaat om 4.15 want ik moet het ontbijt klaar hebben gezet om 4.45. Dus eerst even snel wassen en plassen en dan aan het werk. Nu gaat de reis voor mij echt beginnen. De truck staat om 5.30 voor en om 6.00 rijden we weg. Kaapstad uit en richting de grens met Namibië.
We zijn niet heel gelukkig met deze truck omdat we geen communicatiemiddel hebben met de groep. Het is een vrachtwagen waar een bak op gemonteerd is. Dus niet met een doorkijkluik zoals de normale Nomad trucks. Zelfs als ze op de buitenkant kloppen horen wij niets omdat er ruimte zit tussen de cabine en de laadbak. Er zit dus ook geen radio installatie in met een microfoon ofzo.
De walkietalkie set die we hebben werkte bij de test wel maar nu niet. Onhandig.

Na een tijd te hebben gereden zie ik kraanvogels!!! En wel een soort die ik nog niet ken. Walt stopt er voor want het is de Kaapse kraanvogel die maar in twee kleine gebieden voor komt. Ik blij 
J

In Springbok moet ik de verse boodschappen doen. Walt rent naar de slager om daar vlees vacuüm te laten verpakken en ik stort me op groente, brood, zuivel en fruit. Een uurtje later zitten we in een volle truck en kunnen we richting de campsite bij Oranje rivier.
Daar aangekomen moet ik al mijn spullen gaan organiseren en daarna koken. Gelukkig zet iemand anders voor mij mijn tent op.
Ik maak koolsla en een gewone salade terwijl Walt een vuurtje stookt om een grote boerewors op klaar te maken.

Het is snachts verrassend warm hier. Daar had ik niet op gerekend. Kan me alleen kou herinneren.
Midden in de nacht is er nog even wat onrust. Iemand uit de groep heeft een flinke nachtmerrie en schreeuwt het uit. Dus ik en nog een paar anderen de tent uit om te kijken wat het was en wie het was. Want even leek het wel of er iemand aangevallen werd. Maar toen de jongeman in kwestie even aangesproken werd wist ie weer waar ie was en dat het een droom was.
Gelukkig maar. 

 vorig verslag

 volgende verslag