welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

byebye zwaaizwaai

1-10-2014, Pretoria.

Vandaag is, op papier, een vrije dag voor mij.
Een deel van de groep gaat op Soweto tour dus ik moet het ontbijt klaar hebben staan om 7.00
Daarna begint de grote schoonmaak en afronding van de trip. Alles wat ik mee heb aan potten, pannen en borden moet schoon. De laatste afwas door de groep is met de franse slag gedaan want “ach, het is toch de laatste keer” dus ik moet vrij veel opnieuw afwassen. Het tafellaken op de hand wassen en in de zon hangen, vriezer uit soppen en alles wat ik mee heb tellen en op de lijst zetten. Ik krijg namelijk een boete voor alle kwijt geraakte spullen. In dit geval lijken er nogal wat theelepeltjes met het afwaswater te zijn weggegooid.

Er is eindelijk antwoord op mijn mail en ik ga de volgende reis doen met ene Siziba. Ik zie Walts gezicht betrekken. Hij wenst me heel veel succes. Lekker is dat.

Ik doe nog even mijn eigen was en dan moeten Walt en ik nog onze financiën doen. Een hele puzzel want de afgelopen dagen is er heel veel geschoven met geld uit verschillende potjes omdat het tourbudget op was en we de Pula niet gewisseld kregen. Maar we komen er uiteindelijk uit. Als beloning laten we een pizza bezorgen als lunch.

Om 15.00 rijden we met een deel van de groep naar de luchthaven. Daar komen de mensen die op Soweto tour zijn ook naar toe.  Het regent tijdens de rit. Echt Hollands weer. Rond 16.30 zwaaien we ze uit. Deze trip zit er op!

Op de luchthaven ontmoet ik Siziba, mijn partner in crime voor de volgende trip.
We rijden naar de lodge van Nomad waar alle gidsen moeten overnachten tussen tours in. Belvedere ligt ergens tussen Pretoria en Johannesburg. En de kamers zijn niet misselijk. Werkelijk luxe!
Een grote badkamer met bad en een tv en koffiefaciliteiten. Genieten!
Maar eerst even collega’s ontmoeten in de bar, Siziba spreken ( die daar geen interesse in lijkt te hebben) en internet checken. Eindelijk eens tijd om mijn mail te lezen en weer eens te skypen met Jeroen.

Het is koud hier. Echt koud. Ik ga mijn trui halen en schoenen aantrekken. Het wachten is op het eten. Dat is besteld maar er na 2 uur nog niet. Het moet waarschijnlijk ingevlogen worden vanuit Kaapstad ofzo.
Op de kamer is het ook al zo koud. Gelukkig liggen er extra dekbedden in de kast.

 vorig verslag

  volgende verslag