welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

filter

2-10-2014, Pretoria

Walt maakt me om 5.00 wakker met: “hé, useless. Are you awake?” Ehm…nu wel. En het went nog niet echt die tweede bijnaam die ik sinds een paar dagen erbij heb.
“how about coffee?”. Nou: “how about… my alarm clock goes of in 45 minutes. Ask me again then” .
Useless ( haha) to say I was awake from that moment…

We hebben een laatste camping ontbijt en een laatste keer tent afbreken voor we richting Pretoria rijden. Maar dat rijden wil niet zo vlotten. We gaan alweer amper 55 kilometer per uur. Bij een benzinestation duiken Walt en Guus weer in de motor om hetzelfde trucje uit te halen met het schoonmaken van het filter. Ik heb de mooie taak om wc papier en babywipes aan te geven voor de dieselhandjes. Voel me heel nuttig.
Helaas laat het filter er zich geen tweede keer op zetten dus moeten we met een lekkend filter naar het eerst volgende stadje om daar een nieuwe te kopen.

Halverwege de middag komen we aan in Pretoria waar de jacaranda’s helaas op het einde van hun bloei zijn. Jammer anders was de hele stad 1 grote paarse bloemenzee geweest. Bij het overheidsgebouw zetten we de truck langs de weg zodat de groep er heen kan lopen.

We rijden door naar Twana Lodge dat buiten de stad ligt. Hier werkt de nederlandse Arne die een paar collega’s van me kent van de Afriesj periode. Grappig.

De groep slaapt op slaapzalen. Wij in een gek houten hutje achter op het terrein. Een flinke wandeling verwijdert van de wc.
Ik moet de eindafrekening doen van het voedselbudget dus heb daar nog even een puzzel aan.

Vol goede hoop check ik mijn mail of er al duidelijkheid is met wie ik de volgende reis ga doen maar helaas, nog geen nieuws.
En dan als een speer iets warms aan trekken want het is fris en ik moet netjes naar een restaurant .
We gaan naar dit restaurant omdat het hostel niet berekend is op twee groepen en de singlegroep hier ook zit. Dus kwam Victor met dit idee. Maar of ik het in de toekomst nog eens doe?? We wachten letterlijk bijna 2 uur op eten. Op de wc maak ik er een grapje over tegen iemand: “tja het valt niet mee om voor 20 mensen een maaltijd te maken in een korte tijd”. Het was tegen een persoon die mij een paar dagen ervoor had verdedigd toen iemand zei: “pfff, lunch is pas over 1,5 uur???....Hoe moeilijk kan het zijn om een paar hamburgertjes te bakken? “ ( de dag dat ik de hamburgers zelf moest maken vanaf nul. Je weet wel. Kruiden, kneden, kruiden, ballen maken en plat slaan. En dat voor 25 burgers. Dan bakken en daarna op de flamegrill…) . Ze wilde mijn grapje best herhalen voor de hele groep maar we besloten dat maar niet te doen. Maar het zou fijn zijn als er mensen waren die het niet onopgemerkt is gebleven dan een professionele keuken met alle toeters en bellen én een berg personeel ook moeite heeft om eten klaar te hebben in een korte tijd.

Na het eten volgt er een korte speech van de groep. Walt zet me lekker voor het blok door te opperen dat ik vast veel beter ben in een speech namens "het team" dan hij is. Sta ik daar met mijn goede fatsoen en onvoorbereid. Dus het werd iets van: "het waren 2 ehhm 20 fántástische dagen!" ala tempoteamreclame.

Terug in het hostel drinken we nog een drankje en er staat een pool tafel. Ik vorm een team met Walt maar dat is geen succes. Hij verteld me bij iedere beurt wat ik moet doen en hoe. Het zou leuk zijn als ik zelf mag denken. Als ik hem dat duidelijk maak gaat ie zitten mokken. Volgende spelletje ben ik een team met Greg en erna met Stef. Dat werkt beter.

 vorig verslag

 volgende verslag