welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Brownie

1-10-2014, Tshipise

We laten Motopo hills achter ons en rijden richting Zuid-Afrika. De grensovergang gaat vlotter dan verwacht dus dat is een fijne meevaller.

Rond 13.30 stoppen we In Mesina voor een kleine boodschap en geld wisselen. 1 dame uit de groep maakt duidelijk dat ze het onzin vind om te stoppen want ze wil zo snel mogelijk bij de camping zijn om in het zwembad te liggen.
Tuurlijk, dat willen we allemaal wel, weet je wat….dan slaan we het avondeten en het ontbijt voor morgen gewoon over. Heeft vast niemand bezwaar tegen….. tsssss
Ons goede humeur daalt verder als we ook nog eens nergens kunnen en mogen parkeren met de truck. Uiteindelijk staan we ergens maar geen fatsoenlijke supermarkt in de buurt is. Eerst moet ik geld wisselen want ik heb geen Randen. Alleen nog Pula. De eerste bank heeft geen personeel om geld te wisselen dus moet ik op zoek naar een andere bank. Altijd fijn als je maar 3 kwartier hebt “gekregen” omdat men snel naar een zwembad wil. De volgende bank zegt het wel te kunnen en ik mag in de rij gaan staan. Wachten, wachten, wachten. Als ik aan de beurt ben blijkt na 15  minuten dat ze de transactie niet kunnen voltooien omdat ik een Nederlands paspoort heb. Wel godver!
Ondertussen zit mijn tijd er bijna op. Walt springt uit de truck en haalt zijn privé bankkaart door de automaat om mij geld te geven. En dan mag ik in de verzengende hitte een kilometer rennen naar een supermarkt. En aldaar hebben ze 5 dingen niet die ik nodig heb voor het avondeten. Ik moet dus mijn plannen omgooien.
Dit uur is niet het beste uur van mijn trip

Rond 15.00 rijden we de camping van Tshipise op waar iedereen verdwijnt naar het zwembad met warmwater bron.
Dit is de laatste avond kamperen met deze groep.  Ik zet de tent op bij de paal met elektra. Ik wil dit seizoen Big Bang af kijken!
Omdat het de laatste avond is proberen we er iets leuks van de maken. Wel 3 gangen! Soep,  texansteak en worst, groentepotje, salade en Walts chocolade brownie. Dat is een expiriment want het valt niet mee op kooltjes. Op de bodem is ie soms zwart maar het idee is leuk en met ijs erbij smaakt chocoladebrownie altijd goed.
Wanneer het eten klaar is is de halve groep nog afwezig. Ik had gezegd dat het klaar zou zijn om 19.30 maar om 19.45 zit de helft nog in de bar. Maar die bar is zodanig ver lopen dat niemand zich geroepen voelt om de laatkomers te gaan halen. We beginnen dus gewoon aan de soep.
Net wanneer de meeste de hoofdmaaltijd hebben opgeschept komen de laatkomers aanwaaien. Ik moet echt tien keer tot tien tellen als 1 van hun zegt: “oh, was er ook soep? Hebben jullie daar niet wat van bewaard voor ons?”. Gelukkig is er iemand anders die kort maar krachtig antwoord met “nee”.
De single groep komt spieken hoeveel Brownie er over is omdat Walt ze heeft verteld dat ze de restjes mogen komen op eten. Natuurlijk hebben we er gewoon voor gezorgd dat we genoeg hadden.

Ik wilde na het eten zelf ook nog even naar het zwembad maar ik ben pas om 22.30 klaar en heb geen puf meer en ook geen zin om te socialisen. Walt heeft zijn goede humeur ook nog niet echt terug gevonden dus we gaan een paar afleveringen Big Bang kijken.

 vorig verslag

 volgende verslag