welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Truck halen

12-9-2014, Kaapstad
Ik moet om 11.00 op het treinstation zijn dus loop ik om 10.00 het hostel uit. Het is een prachtige heldere dag en zelfs de tafelberg heeft geen wolkje om zich heen hangen. Ik ben iets te vroeg op het station dus ik heb het op tijd gevonden. Dat is altijd een geruststelling.

Op het station ontmoet ik de guide/driver met wie ik de trip ga doen. Een oude bekende. Walt!
Hij begroet me op een nogal typische manier. Dat is van een afstand naar me wenken en voor me uit het station in lopen richting het loket. Ik dacht nog even dat we haast hadden maar dat is niet het geval. Blijkbaar is gewoon iemand begroeten iets wat niet in zijn sociale vocabulaire zit ofzo. Ik sta er een beetje verbijsterd bij. Ik mag even handjes schudden met zijn vriendin en dan wachten tot ze terug zijn van een sigaret roken. Pas in de trein gezeten erkent ie dat ik aanwezig ben en begint een gesprek. Gelukkig is er vanaf dat moment geen vuiltje meer aan de lucht en praten we zoals we altijd deden. We nemen de reis door en bespreken wie welke taken heeft en hoe we elkaar daar bij kunnen helpen. 

De treinrit naar het kantoor zou 1 uur en 20 minuten moeten duren. Maar dat loopt niet helemaal zoals gepland. We zijn op het juiste perron ingestapt in de trein die aangaf naar Strand te gaan maar na ruim een uur komen we op een station en rijdt de trein daarna achteruit !?!?
Walt gaat eens navragen en blijkbaar zitten we in de verkeerde trein. Twee stations later kunnen we uitstappen en overstappen op een trein die wel de goede kant op gaat.
Walt heeft zijn krant erbij gepakt dus ik kijk eens om me heen. En dan zie je toch wel verontrustende stickers geplakt op het plafond. Er hangen zo’n 7 verschillende stickers die allemaal hetzelfde aanbieden dus proberen ze zichzelf te onderscheiden van de rest. Wat is de handel? Abortus!
Nu is dat op zichzelf niet zo heel schokkend maar wel de lokkertjes als “van 1 week tot en met de 8
ste
maand!” ,  “met gratis baarmoeder reiniging”, “nergens goedkoper”, “direct geholpen dus geen tijd om je te bedenken. Doe het nu!”.

Vanaf het station is het 5 kilometer lopen naar het kantoor van Nomad. Gewoon door de berm van de hoofdweg. Af en toe achterom kijkend of er niet een Nomad truck langskomt die ons een lift kan geven. We werden op kantoor verwacht om 12.00 maar komen er om 15.15 aan. Nu maakt dat in Afrika niet heel veel uit want er is ook nog niets gedaan met de truck die we moeten ophalen.
Na een rondje op kantoor en het halen van papieren en schudden van handen blijkt er in de werkplaats nog steeds niemand bezig met het klaar maken van onze truck. Dus gaan we zelf maar aan de slag. Het is een hele andere truck dan we normaal mee hebben dus we moeten even goed kijken waar de dingen zitten en hoe we alle spullen moeten inpakken op een manier die praktisch is. Voor mij kleeft er 1 groot nadeel aan de truck. Hij is hoger. Dat wil dus zeggen dat ik zelf niet de klep open kan krijgen waar de kookspullen achter moeten komen. Gelukkig ben ik niet de eerste met dit probleem dus er is al een opstap krukje meegeleverd. Maar ik moet nu dus in mijn systeem krijgen dat ik dat ding op een plek bewaar waar ik wel bij kan en hem voor ieder wissewasje achter me aan slepen. Mijn spullen komen namelijk aan beide kanten van de truck te liggen. Ach ja, het zal wel gaan wennen. Ik hoop dat er een paar lange mensen in de groep zitten.
Ik veeg de truck uit. Wat een zwijnen die vorige groep! En zo te zien lolly eters
J
Walt ritselt bij de dame die het keukengerei klaar moet zetten even een beter pan en de juiste spullen om te kunnen braaien. Vervolgens staren we een hele lange tijd naar de tafel die nergens lijkt te passen maar komen we toch tot een oplossing. Dan opzoek in de werkplaats naar tenten en matjes en voor je het weet is het 19.30 en zijn we klaar om te vertrekken.

We hebben niets gegeten sinds 10 uur dus de allereerste benzinepomp is onze beste vriend. En er zit een Steers. Ik val werkelijk aan op mijn hamburger.
Om 20.30 ben ik terug in het hostel waar Walt verdwijnt voor de tv waar een zeer belangrijke rugby wedstrijd op is. En dat is hier dus net zo heilig als ons voetbal. Morgen zijn er ook twee wedstrijden. Waarvan eentje om 9.00 ’s ochtends. Dat zie je met voetbal niet zo snel gebeuren. En ’s avonds is er weer eentje. Maar op zondag niets. Het heeft wel wat. Alles in 1 dag achter de rug ipv een heel weekend in de ban van een sport
J
Misschien dat ik eens een brief ga sturen naar de Fifa om te vragen of ze dat met de grote competities niet ook kunnen doen. Lekker 3 wedstrijden op een dag en klaar!

 vorig verslag

 volgende verslag