welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

boterhamsteak

27-9-2014, Kasane


We rijden met zonsopkomst de campsite af. De mooie rode bal en de baobab bomen geven een mooi plaatje.
Jullie verwachten misschien een mooi verhaal over het prachtige Chobe National Park.....maar het leven van een Overlandcook is niet zo glamoureus. Ik zie alleen supermarkten van binnen ;-)

De truck heeft er geen zin in. Hij komt amper boven de 55 kilometer uit. Dat is niet goed. Walt belt met de noodtelefoon van Nomad om te vragen of ze Victor ( van de paralelgroep) kunnen bellen zodat hij onze klanten kan overnemen. De mensen die namelijk de gamedrive in Chobe NP willen maken gaan het niet halen als ze met ons mee blijven rijden. Victor  staat langs de kant van de weg op ons te wachten en we laden de mensen over. 8 man blijft er bij ons achter.

In de plaat Nata stoppen we bij de benzine pomp en daar gaat Walt aan het werk met het filter. We vermoeden een vuil filter door mogelijk vervuilde diesel. Guus helpt een handje en binnen uur zijn we weer op pad. Met bijna 100 kilo schieten we weer lekker op. Om 12.15 zijn we in Kasane. Net te laat voor de start van de gamedrive dus we hebben de goede beslissing genomen.
Het is bloedheet in Kasane en na het opzetten van de tenten ga ik met Walt zitten om de financiën op orde te maken. Ondertussen wachtend op een technische man die naar de vriezer moet kijken. Maar het mannetje komt nooit.
Walt en ik rijden richting de stad om te tanken en geld te wisselen. Dan gaat hij terug om de andere mensen weg te brengen en doe ik boodschappen. Met een taxi ga ik terug naar de campsite.
Ik word flink gestoord bij het inpakken van de boodschappen door mongoose die het op mijn spullen hebben voorzien.
Ik ga even in de bar kijken en een late lunch nemen. Ik sta te wiebelen op mijn benen. Dan begint rugby en dat boeit me toch echt niet zo. Ga dus maar beginnen aan het avondeten.

De Kudusteak is aan de beurt. Ik heb 4 stukken vlees zo groot als een bourgondisch brood. Ieder stuk gaat in vieren en dan hou je lappen over van zeker 8 centimeter dik. Die snij je weer in en dan klap je het open en heb je een steak van 4 centimeter dik en zo groot als een boterham.
Lekkere pasta salade en koolsla salade erbij en als toetje bananen vullen met chocolade en op de BBQ leggen.

’s avonds nog even naar de bar en redelijk op tijd slapen.

 vorig verslag

 volgende verslag