welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Vlees controle

26-9-2014, Gweta

Wakker worden in de Okavango Delta. Een deel van de groep gaat mee op de ochtend nature walk dus zorg ik dat de thee en koffie klaar is om 6.00.
Vrijwel direct daarna begin ik aan het echte ontbijt. Een lekkere stevige. Roerei, bacon en boereworst met rellish. De polers helpen ook actief mee door een vuurtje voor me te maken en de worst af en toe te draaien want ik kan het roerei geen seconde alleen laten. Om 8.00 is iedereen weer terug van de wandeling en gaan we eten. Dan pakken we de spullen in en gaan met de mokoro’s weer terug naar de plek waar de truck ons komt op pikken. Ook dit stukje met de boot is weer prachtig en heerlijk ontspannen.
Dan weer 1,5 uur over het zandpad en eenmaal terug op de camping moeten alle spullen weer over gepakt worden. Er springen een paar mensen onder de douche en vrijwel iedereen stormt naar de bar voor een koud drankje. Het is alweer behoorlijk warm. Rond een uur of 13.00 zijn we klaar om te vertrekken. We halen ons vlees op uit de vriezer van de campsite en verstoppen die onder in de truck. Dit omdat we een controle verwachten en daarnaast heeft Walt de vriezer laten repareren maar dat bleek toch niet succesvol gedaan. Kortom, hij werkt weer/nog steeds niet dus onder in de truck is het de koelste plek.
Na een snelle boodschappen/wissel/eet stop in Maun rijden we richting Gweta.

Bij de beruchte controle waar normaal gesproken de vriezer gecontroleerd word laten ze ons deze keer lopen. Je kunt er ook geen pijl op trekken....

Bij Planet Baobab aangekomen stap ik direct onder de douche. Voel me een beetje viezig en het is nog redelijk vroeg. De groep duikt nog even het zwembad in. Wanneer de schijnwerpers op de baobab bomen aangaan begin ik met koken. We eten vanavond bobotie en Walt leert me een bijzondere kampeer techniek om dit klaar te maken. Op mijn gasstel maak ik gewoon de gehakt mix klaar maar die moet daarna in een schaal en dan moet er ei overheen. Normaal laat je dit stollen in de oven. Maar dat gaat nu natuurlijk niet. Ik heb een grote vierkante schaal zoals je die ook wel in de catering ziet in van die buffetkasten. Het gehakt smeer je zo precies mogelijk waterpas er in. En dan zet je een ijzeren driehoek op pootjes in het zand. De schaal er op en kijken of ie waterpas staat. Met optillen en een beetje hameren op de driehoek bereik je op een gegeven moment de waterpas situatie. Dan gaat het eimengsel over het gehakt en wanneer dat per ongeluk scheef weg stroomt dan timmer je nog even snel de boel recht totdat het overal even dik is. Vervolgens gaat er zo’n zelfde schaal overheen en daar gaan gloeiende kooltjes op. En dan is het wachten tot het ei gestold is en iedere keer heel voorzichtig die gloeiend hete deksel met kooltjes er op opzij schuiven om te zien of het ok is.

’s avonds nog heel even de bar in en dan naar het huisje. Heerlijk om in een redelijk normaal bed te slapen en er staat een tafel waaraan ik kan werken aan mijn verhalen. Al is het in een tent waarschijnlijk koeler. Kan me alleen nog een horror verhaal herinneren over slangen op deze campsite dus mij zie je hier geen tent op zetten. Dan doe ik geen oog dicht.


 vorig verslag

  volgende verslag