welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Delta

25-9-2014, Okavango

Ik ben om 4.00 al wakker. Mijn straf voor vroeg naar bed gaan. Om 5.30 gaat mijn wekker….zoals eigenlijk iedere dag. Het ontbijt staat klaar om 6.00 en om 6.45 komt er een open truck die ons naar de Okavango Delta gaat brengen. Alle tenten en kookspullen gaan mee. Het is bijna 1,5 uur rijden over een zandpad voor we bij de mokoro’s zijn.

Hellen en Jelle zijn hun tent vergeten. Ik mijn slaapzak. Hellen slaapt dus bij mij. En  Jelle bij Gerwin. Ik mag een slaapzak lenen van Romano en Susan.  Super fijn.
Slaapzak is nog wel een grappig verhaal ook. Door de grote volksverhuizing was ik een beetje uit mijn routine. Daarnaast was het huisje heel ver weg. Ik had de dag ervoor bedacht mijn tas met mijn kussen er in niet mee te nemen. Maar later besloten dat toch wel te doen. Toen ik al mijn spullen pakte en het huisje verliet liet ik bewust mijn slaapzak liggen…want die heb ik toch niet nodig!?!?! …. En ik heb haast en mijn handen meer dan vol….ik vraag Walt zo wel of hij hem in wil pakken en in de truck wil leggen. Dus ik zeg tegen Greg terwijl we achter in de open truck zitten op een hobbelpad richting de Delta :  “help me zo even herinneren Walt te vragen om mijn slaapzak in te pakken?”
Greg: “heb je die niet nodig dan?”
Ik: “nee hoor” …….lange stilte….vallend kwartje…..stijgend schaamrood…..”oh, …eh…jawel”
jezus! Hoe dom kan je zijn.

Vanaf dit moment noemt Walt me Apekopie. Omdat dit en niet al te intelligente actie was en ik al een paar dagen hem probeer duidelijk te maken dat ik maar 1 hersencel heb dus dat ie me niet zo moet pushen
J
. Volgens hem heb ik dat van die ene cel nu bewezen ( ik ga dit nog lang horen).

We laden alle spullen in de lage kano’s en dan is het heerlijk relaxed op het bootje. Rustig varend tussen het riet. Om 10.30 zijn we op  het eiland. We moeten een toilet graven en dan is het niets doen.
Op het eiland aan de overkant zien we twee olifanten lopen. Terwijl we met onze tent geparkeerd staan op enorme bergen olifantenstront van een tijd geleden.

Ik maak voor de lunch knakworsten. Dan een uurtje een tukje doen en om 14.00 begin ik aan het avond eten. Stoofpotje heeft tijd nodig. Dus tot 19.00 ben ik bezig met ingrediënten erbij gooien en roeren. Kooltjes onder mijn potjie leggen zodat het zacht blijft pruttelen. Ondertussen haak ik twee armbandjes voor de poolers.
De groep gaat eerst zwemmen en proberen ook een mokoro te besturen en aan het einde van de middag gaan ze op een nature walk.

Het stoofpotje is heel aardig gelukt. Na het eten gaan we kijken naar de vuurvliegjes en de prachtige sterrenhemel.

’s Avonds is niet echt gezellig. Nog voordat de poolers kunnen overwegen om te zingen voor de groep is een deel al naar bed vertrokken. Het is 20.00 en we zitten nog maar met een handje vol mensen om het vuur. De polers willen niet meer zingen om de mensen die slapen niet wakker te maken.

 vorig verslag


 volgende verslag