welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

inbeslagname

24-9-2014, Maun

Het is weer een rijdag. Op 10 kilometer van de campsite is de grens met Botswana. De overgang gaat vlotjes.
Niet veel later volgt de eerste van vele politiecontroles. We krijgen een berg infomateriaal over ziektes in ons handen gedrukt en een handje vol condooms. Tja, zo kan je de burger ook voorlichten…
Naast de politiecontroles zijn er ook een aantal veterinaire checkpoints . We moeten de truck uit en over een matje lopen en de banden van de truck worden gesprayd of hij moet door een badje heen rijden. Voor ons onverwacht moeten we ook de vriezer laten inspecteren. Dat dit gebeurd over twee dagen is bij ons bekend maar bij deze stop is het nieuw. En al mijn vlees moet ik inleveren. Lief kijken en vragen heeft geen zin. Na een zeer zorgvuldige inspectie van de vriezer verlies ik 4 kilo gehakt en 3 kilo boerenworst. Ik heb ze in ieder geval om de tuin weten te lijden  en de zak met 4 kilo kudubiefstuk weten te behouden.
J

Mijn vlees gaat in plasticzakken in een kuil in de grond en wordt direct in brand gestoken. En dat gaat niet zuinig aan. Er zijn sceptici die zeggen dat ze het vlees er uit halen zodra we weg rijden maar dan moeten ze wel een hele flinke emmer water gaan halen en al het gesmolten plastic uit het vlees gaan bikken. Ik ben niet zo sceptisch.

Dit is de weg die mij ooit heeft doen komen tot de conclusie: beter een goede onverharde weg dan een slechte verharde. De gaten in het asfalt zijn zo groot dat je er een auto in kunt laten verdwijnen.
Het schiet dus niet echt op vandaag.

Halverwege de middag komen we aan in Maun waar Walt me dumpt bij een supermarkt terwijl hij met de klanten naar de luchthaven gaat voor een vlucht over de Delta. In de supermarkt kom ik er achter echt niet te kunnen betalen met Rand of Namibian Dollars. Dus moet ik wisselen naar Pula. Maar daar heb je een paspoort voor nodig. En die ligt in de truck.
Ietwat geirriteerd en doelloos loop ik het wisselkantoor uit en zie daar een verdwaasde Walt driftig in rondjes lopen. Hij zoekt mij. Want de klanten hebben hun paspoorten nodig en ik beheer de kluissleutel. Kortom. Iedereen wilde bij zijn paspoort maar niemand kon er bij… hahaha
Ik doe snel mijn boodschappen en geef ze mee aan Victor. Dan hoef ik niet zo ver te sjouwen.
Op het vliegveldje wachten we tot de vliegers terug zijn. Hilariteit alom als we de bewaking 4 ezels van het vleigveld zien drijven. En als diezelfde ezels daarna midden in het stadje de vuilnisbak staan om te trekken en leeg te roven. Niet een dagelijks plaatje.

Bij de campsite aangekomen staat “krachtpatsertje” ons al op te wachten voor een briefing. Hij is wel wat veranderd door de jaren heen. Het ADHD gehalte lijkt wat minder en hij lijkt zich redelijk te concentreren op het volledige verhaal. Dat zijn oog afdwaalt naar iedere vrouw is nog niet verandert. Heel behulpzaam helpt hij iedere jonge dame met de bagage.

We komen er achter dat de vriezer stuk is en daar is Walt blij mee. Hij wilde al niet mee naar de Delta maar nu heeft hij een goede reden om achter te blijven. Ik moet het varkentje dus in mijn eentje gaan wassen.
De Okavango Delta in gaan betekent voor mij dat ik alles in moet pakken dat ik nodig heb om te koken. En daarnaast natuurlijk ook nog gewoon koken. Ik wilde een garnalen curry maken maar ze hadden geen garnalen. Dan dus maar witvis curry. En die smaakt prima.

Tegen 22.00 ben ik klaar met alles en zo moe dat ik niet eens een drankje in de bar wil doen.
Ik ga even douchen en dan naar het huisje. Douchen duurde kort. Als je zonder bril op onder de douche staat en “iets” grijpt zich vast aan je been en daarna aan je voet dan ben je snel klaar. Geloof me! Ben geen fan van sprinkhanen als ik bloot ben.
Walt wil nog even de zeer lieve een aanhankelijke Jack Russel uitnodigen in het huisje maar dat hoeft niet zo nodig van me. Ben te moe om er een stuiterbal bij te hebben. Ik geloof dat ik niet eens de begintune van The Big Bang Theory gehaald heb.


 vorig verslag

 volgende verslag