welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

aan de slag

10-9-2014, kaapstad
Ik moet om 10.15 in een vliegtuig zitten richting Kaapstad dus ik sta lekker vroeg op. Op Schiphol nog even een paspoort van iemand bij de servicebalie leggen want het werk gaat gewoon door in je vrije tijd
J
. Achter de douane dollars scoren en stroopwafels voor de mensen van Nomad.

KLM mag mij vandaag gaan vervoeren. Ik zit bij het raam en naast twee aardige Poolse mensen die geen woord Engels spreken dus het blijft bij vriendelijk knikken. Hoef ik geen energie te stoppen in sociale praatjes met wildvreemden. Ook wel eens lekker.
“Een weeffout in onze sterren” is een prachtig hilarisch en tragisch boek over twee tieners met kanker. Ik heb het gelezen toen ik in Schotland was. De film is natuurlijk minder maar toch wel leuk. Gelukkig wist ik al wat er ging komen want uiteraard zitten er jankmomenten in deze film. Door deze voorkennis kon ik heel beschaafd een traantje laten rollen….nadat ik natuurlijk wel even gecheckt had of de buurman wel sliep.
De KLM stouwt je mooi vol met eten en volgens mij laten ze slaapgas het vliegtuig in stromen.
Om 21.30 kom ik aan in Kaapstad. Mijn transfer van de backpackersbus stond al te wachten maar er moest nog gewacht worden op iemand anders. Dat bleek Nadia te zijn die al in het hostel zat omdat ze tegen haar hadden gezegd bij de infobalie op de luchthaven dat de backpackersbus ’s avonds er niet is.
Ik deel met haar een kamer in het hostel en ze blijkt op mijn toer te zitten. Na een drankje aan de bar lig ik om 2.00 in bed.

11-9-2014, Kaapstad
Prima geslapen en redelijk vroeg op. Ontbijten en douchen en dan aan de wandel. Het is fris maar zonnig in Kaapstad. De tafelberg ligt onder een dikke deken.
Ik ga naar de supermarkt om voorwerk te doen voor de inkopen die ik moet gaan doen. Voor de mensen die nog niet weten wat ik aan het doen ben: ik ga mee als kok op een kampeertrip.
De groente die ik in gedachte had zijn niet in het seizoen en fruit waarvan ik het niet wist wel. Alle prijzen genoteerd en gekeken in welke hoeveelheden verpakkingen komen en de boel uitgewerkt op een terras. Onder het genot van sushi, in het zonnetje en met uitzicht op de tafelberg kom ik tot de conclusie dat mijn menuplannen uitvoerbaar zijn en ook nog binnen budget gaan blijven!
Ik ben helemaal tevreden met mezelf.
’s avonds gaan Nadia aan ik samen op zoek naar een plek om wat te eten. We stappen binnen in een pub met de geniale naam Slug&lettuce. De voorgevel is een groot raam dat open staat met een bar ervoor. Met uitzicht op het leven buiten nemen we een drankje en een hapje. Dat hapje was echter genoeg voor een weeshuis. De portie nacho’s was duidelijk niet voor 1 persoon bedoeld. Ten minste, dat hoop ik. Zonder dat je er om vraagt of dat het personeel het aan jou vraagt krijg je de restanten in een doggiebag mee.
Nu nog een zwerver vinden die er blij mee is. 
 

 vorig verslag 

 volgende verslag