welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Nog zo'n rit

22-10-2012, Bukittinggi

We worden wakker met het geluid van Gibbons!! Wat een aangename verrassing.
Door de bewolking gister hadden we helemaal niet gezien dat we naast een stuk ongerepte berg zitten. De wolken hangen deze ochtend mooi tussen de bergen. En vlakbij zien we ook een rookpluim van vulkanische activiteit omhoog komen.

Ik heb gister een massage gehad en ben goed ingesmeerd met tijgerbalsem. De pijn is voor een groot deel weggetrokken. Een hele opluchting!
Om 8.00 gaan we rijden. De weg is qua kuilen een stuk beter. Van ongeveer om de 5 meter naar om de 50 meter.
Het is weer een prachtige rit langs rijstvelden en landelijk leven. Maar het is toch ook echt een hele lange rit.
Bij de goudzoekers stoppen we even voor wat foto's. Aan de rand van de snel stromende rivier hebben ze primitieve installaties gebouwd om de modder te filteren. De grootste boom van Sumatra is ook een reden om even te stoppen. 

Na de lunchstop is het nog ongeveer een uur rijden tot de evenaar waar we uiteraard ook even stoppen. Nu hebben we ze op alle drie de continenten gehad. Toch weer een mijlpaaltje. 

om 16.30 komen we aan in Bukkittingi. 8,5 uur rijden. We zijn helemaal gaar geslingerd. We kunnen ons niet voorstellen hoe deze rit in 1 nacht geweest moet zijn. Zelfs zoals wij hem nu hebben gedaan is hij niet voor herhaling vatbaar.

Na het scoren van een basic kamer en zoeken een restaurantje. De weg lijkt wel een rivier, zo hard regent het.
We ontmoeten een Nederlands stel, Karin en Joost met wie we wat drinken en waarbij we morgen mogen aanhaken voor een toertje.

 vorige verslag

 volgende verslag