welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Op de brommert

19-10-2012, Samosir

We lopen naar de andere kant van TukTuk voor ons ontbijt. Je moet wel je uitzicht veranderen natuurlijk. Niets lekkerder dan de dag starten met mihoen.
We huren een brommer en rijden naar het plaatsje Tomok op Samosir eiland. Hier is een oud graf van een Batakkoning. Op zijn graf is een borstbeeld van de vrouw die niet met hem wilde trouwen. Niet zo heel slim van haar want het werd haar dood.
In een Batakhuis is ook een klein museum. Vooral het houtsnijwerk is mooi bij de Bataks.

We rijden over de weg rond het eiland richting het noorden. Er is nagenoeg geen verkeer en het wegdek is hier goed. We kunnen dus lekker om ons heen kijken. Rijstvelden, waterbuffels, uitzicht op het meer, watervallen en verrassend veel Batakhuizen. Zelfs hele dorpjes. We kijken onze ogen uit!
na ongeveer 20 kilometer komen we aan in Simanindo waar een openluchtmuseum is. Het huis van een voormalige batikkoning en zijn 14 vrouwen. De huizen zijn rijk gedecoreerd meet mooi houtsnijwerk. Je blijft foto's maken.

Tegenover het museum zit een klein eettentje. De 10-jarige Jordan neemt in vloeiend engels onze bestelling op en neemt ook alle andere restaurant taken op zich. Hij is supertrots als we hem complimenteren met zijn engels. Hij loopt rond in het restaurantje alsof hij de grote baas is. Die komt er wel!
Aan de overkant van de weg is een jonger meisje druk met haar kat. Dat dier laat het toe dat ze hem onhandig op tilt en opsluit in de vitrinekast die bedoeld is voor etenswaar. Je ziet het dier bijna denken: "ik zit hier binnen wel lekker rustig".

We tuffen weer terug en stoppen bij de stenen stoelen. De plek waar recht gesproken werd.
Net voor een grote bui zijn we terug bij de kamer.
's avonds eten we bij de Boruna "mijn 4 dochters heten u welkom" staat er op het bord. De Rendag en sate zijn werkelijk heerlijk.
Het eten op Sumatra is goed!

Vorig verslag

Volgende verslag