welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Koolmonument

16-10-2012, Berastagi

Na het ontbijt stappen we in een busje richting Berastagi. Wat een drukte en een hectiek op de weg!
En af en toe denk je bij jezelf. "Leg toch eens een stukje weg rechtdoor!". Kijk, om heuvels kan je niet heen maar als het vlak is kan je toch wel proberen een rechte lijn aan te houden?

5 uur later komen we aan in Berastagi. Een plaatsje op hoogte. Het zou tussen twee rokende vulkanen moeten liggen maar wij zien alleen regenwolken.
We hebben een guesthouse uit de Lonely Planet geprikt die 2,5 kilometer buiten het stadje ligt. We zijn de enige gasten.
Na de lunch in het guesthouse kleden we ons regenproof aan en lopen de heuvel af richting het stadje. Het stadje is een strook beton langs een weg. De markt is leuk. Heerlijke passievruchten gekocht en gekeken bij de hamsterverkopers. We gaan op jacht naar een paraplu en willen uiteraard de bezienswaardigheid van de stad zien. Het standbeeld van een groene kool. Parmantig staat die te stralen op de rotonde. Ik had het niet willen missen. :-)

Het is gestopt met regenen dus lopen we ook weer terug naar het guesthouse. Onderweg kijken we nog bij een voetbaltraining van de locale jeugd. Maar 2 toeristen leiden nogal af dus we gaan maar weer snel verder.
Op de kamer duiken we even onder de dekens om warm te worden. Het is maar 16 graden.
Na het eten weer snel onder de wol.
Er volgt een onrustige nacht met een kakkerlak, een hele irritante en vasthoudende mug en nieuwe buren om 1.30

 vorig verslag

volgende verslag

Fotoalbum

Berastagi