welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

paradijs

25-10-2012, Bungus Bay

Ondanks Pablo hebben we redelijk geslapen. Pablo is de 5 maanden oude waakhond. Het is een deensedog mix boxer (of iets in die richting). Hij blaft zelfs tegen de blaadjes. Zodra je de deur uit komt botst en springt hij tegen je op. Verder vindt hij zwemmen fijn en denkt ie dat ie op schoot mag terwijl ie een half kalf is. Kortom, binnen 5 minuten ben je bont en blauw en stink je naar natte hond.
Maar iets in zijn jeugdige lompheid maakt dat je het hem vergeeft.
Als Pablo weg is worden we geadopteerd door een kat. Ze ploft op schoot zonder blikken of blozen. We dopen hem Timor.

We wachten tot het personeel komt op dagen want de toko is onbemand en op zich zouden we wel iets van ontbijt willen.
Carlos is nog niet van zijn brommer gestapt of heeft ons al een tour verkocht. Het weer ziet er aardig uit en voor de kust liggen mooie eilandjes waar je kunt snorkelen. Hier voor de deur zwemmen ziet er niet zo aantrekkelijk uit. Er drijven wat kwallen en het is ook een openbaar strand. Er komen dus lokals, op zich gezellig, maar dan is het niet zo netjes voor mij om in bikini rond te lopen. We zijn namelijk de enige westerlingen op dit moment in het dorp. De andere overnachtingsplekjes zijn leeg.

Boer is onze bootsman. Het water in de baai is spiegelglad. Er hangt een bui boven zee en een bui boven land maar waar wij naar toe varen ziet er stralend uit.
Na ruim een uur varen worden we voor een eiland uit het water gegooid. Het koraal heeft een flinke klap gekregen van de Tsunami in 2004 en de zware aardbeving van 2009. Toch zie je alweer stukken zich herstellen. Qua vissen variatie is er genoeg te zien.
Op het bootje zit Boer te wachten met verse ananas en meloen. We varen door naar Pulau Pangan. Een onbewoond eiland met een paar hutjes voor mensen die een nachtje willen blijven. Het zand is er spierwit en bijna poeder. Je kunt hier prima zwemmen en een eindje verderop goed snorkelen. Tussendoor worden we voorzien van koffie en lunch. We lezen wat, we slapen wat. Heerlijk dagje zo.
Wel blijven we zo veel mogelijk in de schaduw want de zon is pittig. Toch is het niet echt warm. Een beetje een rare combi. Palmbomen, blauw water en wit strand doet denken aan hitte maar het is net in de 20 graden. Maar het zwemwater is warmer....dus in plaats van afkoelen ga je even opwarmen.

Aan het einde van de middag varen we naar een ander onbewoond eilandje. Vanaf daar is een mooie zonsondergang te zien. Als we aan land komen rent een grote varaan verschrikt weg. We kijken eens naar de wolken boven het vaste land en besluiten snel terug te varen en de zonsondergang te laten schieten. We varen net de baai in als het onweer begint en bij de eerste druppels laden we net de boot leeg. Timing!
De rest van de avond en nacht blijft het met bakken uit de lucht komen.

 vorig verslag

 volgende verslag