welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

slechte vangst

24-10-20112, Bukittinggi - Pantai Bungus

Bukkittinggi hebben we eigenlijk nog niet gezien bij daglicht dus blijven we nog een ochtend.
We lopen om 8.00 al over straat. Het is nog lekker rustig. De ontbijttentjes zijn nog niet open dus kopen we bij een bakker iets dat lijkt op een donut.
We lopen de heuvel op omdat daar iets van een Nederlands fort zou moeten liggen. Fort de Kock ligt op het huidige terrein van de dierentuin waar ook het Minangkabaumuseum ligt.
Het fort is een soort uitkijktoren met een paar kanonnen er omheen. Die nu gericht lijken op kooien met vogels.
Via een brug die over de hoofdstraat van Bukittinggi gaat kom je in het andere deel van de dierentuin. Het dierendeel is zo deprimerend dat we snel doorlopen naar het museumpje.

De markt van dit plaatsje is leuk. We kopen een mooi traditioneel bloesje voor Jeroen. Goed fout.
Jeroen gaat naar Gloria voor een scheer en knip beurt en ik ga op zoek naar Batik doeken voor op mijn werk.
Het plein voor de markt met zijn Hollandse klokkentoren is leuk levendig.
Voor het eerst op Sumatra zien we paard en wagen als vervoermiddel. In Java zagen we die (ooit) veel vaker.

We zijn écht net voor een grote bui binnen bij een cafétje voor een brunch.
Om 12.00 vertrekken we richting Pantai Bungus. Het strand onder Padang.
Het eerste uur komen we nauwelijks vooruit. We staan in een file. Later blijkt die veroorzaakt te worden door een markt. Het verkeer van en naar die markt blokkeert alles.
De koffie stop is bij een mooi uitzichtpunt over rijstvelden.
Om half 5 komen we aan in Bungus. We wisten dat het basic zou zijn maar hadden gehoord dat er 4 of 5 plekken waren om te overnachten. Het blijken er 3 te zijn. Maar eentje heeft ook eten of drinken te koop. Langs de weg zijn verder niet echt eettentjes of andere faciliteiten. Dus checken we maar in bij Carlos.
De kamer heeft uitzicht op zee en er ligt een heel klein strookje strand voor de deur. De kamer zelf is het omschrijven niet waard. We moeten zelf, met de net gekochte sarongs, ons bed op maken. Beddengoed is blijkbaar overbodige luxe.

Op het strand zijn de vissers een enorm net aan het binnen halen. Met 6 man trekken ze het ding uit zee. Ze zijn er een aantal uur mee bezig en het is hard werken. Het eindresultaat is een hele grote berg kwallen en een paar kleine boterhamzakjes vol met visjes kleiner dan je pink.

 Vorig verslag

 volgende verslag