welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Naar Sumatra

13/ 14 -10-2012, Sumatra, Indonesië

De wekker gaat om 6.30. Het is herfstvakantie dus het zal druk zijn op Schiphol. Op de website van Singapore Airlines konden we geen stoelen meer naast elkaar vastzetten. Door vroeg op de luchthaven te zijn hopen we dat te regelen.
Zonder probleem krijgen we plaatsen naast elkaar. We zijn ook zeer tevreden over de 10 kg bagage die we per persoon bij ons hebben.  En dan hebben we alle tijd om te ontbijten en nog even een boek te kopen.

Om 11.15 gaan de we lucht in om 12 uur later te landen in Singapore. Daar hebben we 2 uur wachttijd tot de vlucht naar Medan. Voor ons gevoel is het 2 uur 's nachts maar hier wordt het net licht. Na ruim een uur vliegen landen we om 7.30 (lokale tijd) in Sumatra.

Visumpje kopen voor €20,- en door de douane. Even 4 miljoen rupiah pinnen en dan stoppen we in bij Jojo die ons naar Bukit Lawang gaat rijden. 96 kilometer waar we 4,5 uur over doen. Om 12.00 komen we aan en we duiken gelijk ons bed in. We zijn 25 uur onderweg en kapot.

Om 14.00 gaat de wekker. We gaan de boel verkennen. We zitten in Bukit Lawang Ecolodge. Dat ligt tegen Gunung Leuser NP aan. Om bij de lodge te komen moet je over een hangbrug over een, op dit moment, woeste rivier. De huisjes en de kamers liggen over een groot terrein verspreid. Er is zelfs een eco wandeling uitgezet op het terrein. We zien hier al 2 soorten apen. De longtail makaak en de Thomas leafmonkey, een aapje met een punkuitstraling.
en dan begint het te spetteren en rennen we richting restaurant. Het is regenseizoen en zo te zien gaat het voorlopig niet stoppen met regenen.
We gaan terug naar de kamer om nog wat uurtjes te slapen. Voor het diner komen we ons bed uit maar om 20.00 liggen we er al weer in.

 vorige verslag

  volgende verslag