welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Treintje

26-3-2012, Bandarawella

Als we 's ochtends vertrekken uit Nurelia is het 12 graden. Jagath staat te bibberen in zijn overhemdje. Maar een vest aantrekken van Jeroen wil jij ook niet.
Hij brengt ons naar het treinstation waar we voor het schokkende bedrag van €0,30 een kaartje kopen. De trein naar Bandarawella doet er ongeveer 3 uur over. Hij glijdt praktisch stapvoets door het landschap. Heuvel na heuvel vol theeplantages, door tunnels en dichte bossen, langs velden met groente en kleine stationnetjes. We zitten op bijna 2000 meter hoogte dus het is aangenaam koel.
De mensen in de trein zijn nieuwsgierig naar ons dus we kletsen een beetje en krijgen snacks aangeboden. De kinderen eten een soort chipje dat onze mond uit fikt door de grote hoeveelheid chilipeper.

In Bandarawella gaan we naar ons hotel waar we een late lunch hebben. Onze kamer is wederom enorm. We hebben de paradise suite en mijn naam staat op het welkomstbord. Royal treatment krijgen we hier dus. Het went echt niet!
In de middag lopen we het plaatsje in. Er is een sportveld waarop van alles gebeurd. Een voetbalwedstrijd, crickettraining, hardlopers en hoogspringers die aan het oefenen zijn. Leuk om even naar te kijken.
Verder is er niet veel te beleven maar het is wel gemoedelijk

  vorig verslag

  volgende verslag

fotoalbum