welkom op www.bolletjeom.nl

Al 12 jaar de wereld rond reizend.... and still going strong!

Thee

25-3-2012, Nuwara eliya ( Nurelia)

We ontbijten buiten het hotel met koffie en cake. Dat vind ons budget prettiger en het is ook nog eens een goed excuus om je dag te beginnen met zoetigheid.

Vandaag rijden we verder de bergen in. De rit is prachtig, vooral als de theeplantages opdoemen. Uiteraard stoppen we bij een theefabriek. We hebben tijdens onze reizen wel vaker theeplantages gezien maar nog niet eerder een fabriek bezocht. Een mooi meisje geeft ons uitleg. 
Hoe de blaadjes gedroogd worden en hoe de sterkte bepaald wordt. De pluksters plukken zo'n 20 kilogram per dag en krijgen daar 3 euro voor. Van de 20 kilo blijft 5 kilo thee over.
We krijgen een kopje thee om te proeven met chocolade gebak. Uiteraard kunnen we hier thee kopen en dat doen we graag want pure ceylon thee is erg mild en lekker.

Rond lunchtijd komen we aan in het plaatsje Nurelia. Dat ligt op 1800 meter en het is lekker koel. Zo'n 21 graden. Er staan veel Engelse huizen, er is een racebaan (paarden)en een meer met waterfietsen in de vorm van een zwaan.
We lunchen aan het meer met een lekkere salade. Lekker voor de verandering. Ieder lunch noodles of rijst gaatook vervelen.

Galway forest hotel ligt buiten het stadje tussen de theeplantages en de groenteakkers. Tijdens een wandelingetje door de theeplantage wordt Jeroen uitgenodigd om mee te spelen met een potje cricket. Wat ie moet doen? "just stand there and catch! "

Na het avondeten gaan we nog even op de thermometer kijken buiten. Het is 15 graden, Lekker!!!!

 vorige verslag

 volgende verslag